Stotine rudara u Zenici podrška kolegama: Traže isplatu plata i toplog obroka

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Rudari rudnika u koncernu danas su se okupili Zenici kako bi pružili podršku kolegama iz Zenice kojima zbog blokade računa nisu isplaćene plate i topli obroci.

Više stotina rudara iz cijele Federacije Bosne i Hercegovine okupilo se danas ispred zgrade rudnika Mrkog uglja Zenica odakle su krenuli u mirnu šetnju prema zgradi Gradske uprave Zenica gdje će održati mirni protest.

Podršku zeničkim rudarima danas je dao i predsjednik Saveza sindikata rudnika Sinan Husić koji je kazao da je jednaka odgovornost za status rudara zeničkog rudnika kako na Elektroprivredi tako i na Gradskoj upravi Zenica.

Govornici su poručili da im je Gradska uprava na zahtjev da se deblokira račun kazala da su im pomogli već dva puta, ali da je Gradska uprava zaboravila koliko je rudnik pomogao Zenici.

Nakon kratkih uputa rudari su krenuli ka zgradi Gradske uprave Zenica gdje su tražili da se u 10.30 sastanu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, prenosi Klix.

Naglasili su da će, ako se be riješi status zeničkih rudara oko isplate plaća već sutra biti održan štrajk upozorenja u svim rudnicima koncerna EPBiH.