Portal 072info

STOTINE RUPA: Vožnja dionicom Radakovo – Perin Han izazov i za najiskusnije vozače (FOTO)

Vožnja dionicom puta Radakovo – Perin Han predstavlja izazov i za najiskusnije vozače, budući da se susreću sa preko stotinu rupa na svim dijelovima ceste. Tačnije, nemoguće ih je sve i izborjati.

Izbjeći stotine rupa prosto je nemoguće, pa je svakom vozaču koji se vozi ovom dionicom vožnja automobilom avantura, ali i rizik.

Osim što brojni vozači na hiljade automobila, koliko ih dnevno prolazi ovom dionicom, pokušavajući da izbjegnu rupe koje su direktna prijetnja po automobil, na ovaj način, uzaludnim pokušajima izbjegavanja rupa i prelazeći u suprotnu traku gdje ih, opet, čekaju nove rupe, prijete da izazovu saobraćajnu nesreću.

Posebno je sramotno što je upravo ova dionica takozvanog predizbornog puta „rekonstruisana“ krajem ljeta, odnonso, pred početak predizborne kampanje. Još tada su brojni sugrađani kritizirali nadležne da je cesta loše urađena.

Radakovo
Ovako je ljetos, neposredno pred početak predizborne kampanje, zakrpljena dionica puta Radakovo – Perin Han

Prisjetimo se, komentari Zeničana su bili „Vi glasajte, oni će krpiti“, međutim, upozorenja građana bila su uzaludna.

Upravo je ova dionica puta jedna od najfrekventnijih, a krpi se unazad deset godina. Mještani ovih naselja i ljetos su apelirali na nadležne službe da izvrše kompletnu rekonstrukciju jer krpljenja budu kratkotrajnog vijeka, međutim, niko nije pokazao sluha za njihove vapaje.

Danas ova dionica liči na makadame, a nikako na lokalni put u 21. vijeku. O čemu se zapravo radi, najbolje će posvjedočiti fotografije u nastavku, a mještanima Radakova, Perinog Hana i ostalih okolnih mjesta, očigledno, ne preostaje ništa drugo nego čekati neke nove izbore, kampanje i jeftina krpljenja…

Zabrinjava činjenica da dionica Radakovo – Perin Han nije usamljen slučaj, a da su pojave ogromnih rupa na saobraćajnicama kako izvan tako i u centru grada posljednjih dana sve učestalija pojava.

Podsjetimo, naš portal nedavno je objavio tekst aktiviste Hasana Krehe: Hibernacija: Zimski san nadležnih iz Gradske uprave Zenica, koji govori o problemu lošeg stanja gradskih saobraćajnica.

Pročitajte tekst aktiviste Hasan Krehe
Podijelite članak
  • 503
    Shares

Počitajte još

Sarvan: Nismo dobili punomoć od Samostalnog sindikata saobraćaja i veza iz Sarajeva

072info

Štrajkačima glađu jutros se priključilo još šest radnika Zenicatransa

072info

Zeničani žele napuštene parne lokomotive restaurirati i izložiti kao počast radnicima Zenice

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box