Stotine stranih vozača cisterni za gorivo hitno će dobiti privremene vize

c 3
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Vlada Velike Britanije objavila je da će 300 stranih vozača cisterni za gorivo hitno dobiti privremene vize, javlja Anadolija.

U saopćenju britanske vlade navodi se da 300 stranaca koji će doći u zemlju mogu raditi kao vozači cisterni za gorivo do kraja marta sljedeće godine s privremenom radnom vizom.

Navodi se da su vize za 4.700 stranih vozača koji već imaju vize i voze vozila za prijevoz hrane produžene do kraja februara sljedeće godine.

Navodi se da će vize za 5.500 stranaca koji rade u peradarskoj industriji biti odobrene od 24. decembra do 31. decembra 2021. godine kako bi se izbjegli problemi u snabdijevanju zbog sve veće potražnje tokom božićnih praznika.

Prema podacima Ureda za nacionalnu statistiku (ONS), početkom 2020. godine u Velikoj Britaniji je kao vozači kamiona radilo 37.000 državljana zemalja Evropske unije, a sada je njihov broj smanjen na 24.350.

Stručnjaci smatraju da je broj vozača transportnih vozila u Velikoj Britaniji za oko 100.000 manji nego što je trenutno potrebno toj zemlji.

GODISNJICA
MARKETING