Portal 072info

Stradala cijela porodica, tragediju kao da su naslutili: “Mama stavi kafu, ubrzo stižem”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kobnog četvrtka prošle sedmice, u jezivoj nesreći kod Vlade Srbije u smrt su otišli Nikola Novitović (20) i Jelena Petković (35), dok su teško povrijeđeni njen suprug Rade Novitović i njihov sin Viktor (2).

Inače, ova porodica živjela je u Višnjičkoj banji, ali su povremeno odlazili u Dobrače na posedak, gdje inače žive Radetovi roditelji. Tog jutra kada se nesreća dogodila krenuli su iz Arilja ka Beogradu, jer je dvogodišnji Viktor imao zakazanu hiruršku intervenciju u Beogradu. U automobilu smrti našli su se Rade, koji je vozio automobil, njegova nevjenčana supruga Jelena, njihov sin i Radetov sin iz prvog braka Nikola.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Radetova majka Mileva Novitović i kompletna porodica za tragičnu pogibiju saznali su na vijestima tako što su prepoznali automobil trsteničkih registarskih tablica, a kasnije ih je pozvala bivša Radetova supruga Dragana i saopštila im strašne vijesti.

– Samo da mi sin preživi, da se oporavi, da nam naš Viktor ne bude siroče – bolom skrhana rekla je Mileva Novitović.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Inače, kako su nakon tragedije novinarima Blica pričali srodnici Novitovića, nesreća se predosjećala u vazduhu. Mileva je kukajući pričala da je tog jutra predosjetila, jer se njen unuk tri puta vraćao pred polazak na put, da se pozdravi sa bakom.

Sa druge strane, bivša Radetova supruga Dragana, koja živi u Beogradu, ispričala je za medije da je Radetov i Jelenin plan bio da prije bolnice svrate kod nje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

– Rade i ja smo se razveli, ali smo ostali prijatelji, pa je sa Jelenom redovno dolazio kod mene. Jednom mi je rekao da ću ja othraniti njihovog sina, kao da je nešto predosjetio. Teško mi je, izgubila sam dijete, ali znam da Rade nije namjerno izazvao udes. Ako preživi, on će se ubiti, jer znam da je takav… – kroz plač je rekla.

Samo šest minuta prije nesreće sin Nikola ju je pozvao i rekao: ”Mama stavi kafu, ubrzo stižem”. Sat kasnije na vijestima vidjela je smrskani BMW.

Ko će brinuti o dvogodišnjem djetetu koje je u istom trenu izgubilo majku i polubrata, a otac mu je teško povrijeđen – odgovor na to niko nije imao. Za sada je, pričaju rođaci, najvažnije da preživi i bude dobro.

Kako su juče rekli iz Urgentnog centra i Tiršove klinike, gdje se inače nalaze otac i sin, njihova zdravstvena stanja su nepromijenjena u odnosu na prethodni dan. Dječak je zadobio povrede glave i ekstremiteta.

– Dvogodišnji dječak je stabilno i nalazi se na odjeljenju intenzivne njege u Tiršovoj, dok je Rade Novitović u teškom nepromijenjenom stanju i takođe se nalazi na odjeljenju intenzivne njege u Urgentnom centru – rekla je služba za odnose sa medijima.

Rade je bio zaposlen kao profesionalni vozač. Svi u Dobračama pričaju da je izuzetno vješt za volanom. Kamionom je uzduž i popreko prekrstario Rusiju, Ukrajinu, Tursku u koje ga je vodio posao. Kažu i da je bio i dobar automehaničar i da je često sam popravljao kamion koji je ostajao u kvaru u bespućima Rusije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Znajući ga kao iskusnog vozača, a i s obzriom na njegovo vozačko iskustvo, teško nam je povjerovati da je napravio kobnu grešku koja je dovela do udesa, kako se priča da je prošao kroz crveno svjetlo na raskrsnici – prenosi Radovan Novitović, stric teško povrijeđenog Radeta.

Podijelite članak
  • 15
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6