Stradao od viljuškara: Vedo se budi nakon operacije, ovo su prve informacije

vedo pomozi ba dec

Iz Istanbula stižu informacije da se mali Vedo nakon teške operacije od osam sati, polako budi.

“Tačne informacije o stanju dječaka ćemo znati danas u popodnevnim satima, a ljekari su izjavili da su uradili sve što su mogli”, saopćeno je iz humanitarne organizacije Pomozi.ba.

Podsjećamo, maleni Vedad Ahmetović nastradao je usljed dječije igre oko viljuškara i trenutno je u toku apel za pomoć u rješavanju medicinskih troškova koji inicijalno iznose 42 hiljade eura.

Vedad se igrao oko viljuškara dok niko od odraslih nije u tom trenutku bio tu i dovoljna je bila sekunda da se desi ovakva situacija.

Obzirom da se sve desilo u Maglaju, hitno biva prevezen u kantonalnu bolnicu u Zenici, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu zbog izuzetno teških povreda unutrašnjih organa, a dva dana nakon toga je hospitaliziran na Pedijatrijskoj klinici KCUS na Jezeru.

Ljekari su učinili sve što su mogli, međutim, gangrena je zahvatila kompletno tanko crijevo, dio 12-palačnog crijeva i polovinu debelog crijeva.

Uz pomoć humanitarne organizacije Pomozi.ba, specijalni sanitetski avion dolazi u Sarajevo i on leti za Tursku. 

Iz Istanbula stižu informacije da se mali Vedo nakon teške operacije od 8 sati, polako budi. Tačne informacije o stanju…

Objavljuje Pomozi.baUtorak, 15. prosinca 2020.
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE