Strah se mještanima uvukao pod kožu nakon brutalnog ubistva Đokića

Strah se mještanima uvukao pod kožu nakon brutalnog ubistva Đokića

– Kad padne mrak, ulice opuste, ma ne mož’ ni kuče da vidiš da pretrči sa jedne na drugu stranu puta, a kamo li čovjeka. Svi se zamandalili u svoja dvorišta i kuće. Ovo ubistvo sve nas je duboko potreslo. Ej, da ti čovjeku pobiješ cijelu familiju, pa da ih spališ, pa šta ima crnje od toga”.

Ovim riječima jedan od žitelja Moravca opisuje atmosferu u ovom, nekada pitomom, aleksinačkom selu nakon što su prošle nedjelje na seoskom bedemu, kraj Južne Morave, otkrivena ugljenisana tijela Gorana, Gordane i Lidije Đokić iz Aleksinca koji su pod još uvijek, zvanično neutvrđenim okolnostima, nestali 26. septembra.

Strah im se uvukao pod kožu

Njihov spaljeni automobil “pasat” pronađen je nedaleko od Tešice, 12 kilometara od mjesta gdje su nađena tijela. I dok traje opsežna policijska potraga za počiniocima monstruoznog zločina, Moravčani žive u strahu.

  • Strah se uvukao svima pod kožu. Ubica još nije otkriven, pa kako onda da budemo spokojni kada su monstrumi i dalje na slobodi i još se ne zna ko su i odakle su. Gdje baš u naše selo dođoše – priča jedna mještanka Moravca.

Danju se život u Moravcu odvija u nekom normalnom ritmu, barem na prvi pogled. Ali ako zaustavite nekog na ulici i započnete priču o tragičnoj sudbini Đokića, teško ćete naći sagovornika koji će pristati da priča imenom i prezimenom.

  • Mani me, ljubim te ko brata, ne treba mi još i to. Ko zna kakva je to mafija. Kad su spremni porodicu cijelu da ubiju, šta li bi tek meni uradili – odmahuje rukom stariji čovjek u prolazu.

Iako, realno, nikakva veća opasnost po bezbijednost ne postoji, jer nikad više policjie nije bilo na ulicama ovog seoceta, osjećaj nesigurnosti se uselio u Moravčane poslije zločina kakav se nikada nije desio u tom kraju.

Osim patrola uniformisane policije, koja dosta često prolaze selom, veliki broj operativaca kriminalističke policije u civilu svakodnevno je na terenu, prikupljajući obavještenja vezano za istragu trostrukog ubistva.

Bilo ih je i jučer na sahrani porodice Đokić, kojoj je prisustvao veliki broj mještana Moravca, Žitkovca, Aleksinca i susjednih mjesta. Pratili su i proučavali ponašanje učesnika sahrane, poučeni prošlogodišnjim iskustvom iz Niša, nakon ubistva biznismena D. R. u niškoj fabrici “MIN kopex”, jer su dvojica kasnije optuženih, braća N.M. i M.M. tada prisustvovali posljednjem ispraćaju žrtve tog zločina na vječni počinak, piše Kurir.rs.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE