Strahovita eksplozija: Grad sravnjen sa zemljom, broje se žrtve

GANA

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Najmanje 17 osoba je poginulo, a 59 povrijeđeno u razornoj eksploziji na zapadu Gane nakon što se kamion sa eksplozivom sudario s motociklom.

Mnogi povrijeđeni su u kritičnom stanju, a za brojnima se i dalje traga ispod ruševina.

Eksplozija je napravila ogroman krater u gradu i pri tome uništila nekoliko stotina stambenih objekata. Područje je nakon eksplozije prekriveno krhotinama, drvećem, ciglama i metalom, javlja France 24.

Nesreća se dogodila u Apiateu, kod rudarskog grada Bogosa, koji se nalazi oko 300 kilometara od glavnog grada Akre.

ČITAJ JOŠ:  Rigorozna pravila u Gani: Aviokompanije će za svakog nevakcinisanog putnika platiti 3.500 dolara

Na snimcima se vidi kako mještani bježe od vatre i crnog dima. Brojne spasilačke ekipe kroz ruševine pokušavaju pronaći nestale.

Predsjednica Gane Nana Akufo-Addo rekla je da se vojska pridružila spasiocima na terenu kako bi pomogla “obuzdavanju situacije”, a državna agencija za upravljanje katastrofama imala je zadatak da pruži brzu pomoć stanovnicima.

Državni ministar je rekao da prvi znakovi upućuju na “nesreću u kojoj je učestvovao kamion koji je prevozio eksplozivne materije za rudarsku kompaniju, motocikl i još jedno vozilo”. Nesreća se dogodila u blizini električnog transformatora.

ČITAJ JOŠ:  Četvorogodišnje dijete najmlađa žrtva tragedije u Strumi
GODISNJICA
MARKETING