STRAHUJE SE OD NAJGOREG: Nestao avion s 239 osoba, pilot nije poslao nikakav znak upozorenja

rodbina-pao-avion

Kineska agencija Xinxua javila je pozivajući se na lokalne izvore da je avion kompanije Malaysia Airlines sa 239 putnika i članova posade jutros rano pao u more pored obala Vijetnama.

Avion, koji je letio na relaciji Kuala Lumpur-Peking, izgubio je kontakt s kontrolom leta u Vijetnamnu. Avion je izgubio kontakt u vijetnamskoj provinciji Ka Mau, saopćila je jutros vijetnamska vlada i dodala da su piloti aviona trebali stupiti u kontakt s kontrolom leta u gradu Ho Ši Minu, ali se to nije dogodilo.

Vijetnamske i malezijske vlasti su uputile ekipe 12 nakon sati nestanka aviona.

Aviokompanija je saopćila vijest rodbini putnika, što znači da Malaysia Airlines očekuje najgori ishod, ocjenjuje France presse.

Let MH370, koji je prevozio 227 putnika, državljana 13 zemalja, kao i 12 članova posade, nestao je u subotu u 2.40 sati po lokalnom vremenu, navela je malezijska kompanija.

Malaysia Airlines je objavila da je u zrakoplovu 152 Kineza, 38 Malezijaca, 12 Indonežana, sedam Australaca, po troje državljana SAD-a i Francuske, dvoje Novozelanđana, Ukrajinaca i Kanađana, te po jedan državljanin Italije, Tajvana, Nizozemske i Austrije.

Boing 777-200 poletio je iz Kuala Lumpura u 00.41 sati i trebao je sletjeti u u Peking u 6.30 po lokalnom vremenu.

Kineski mediji navode da avion uopće nije ušao u kineski vazdušni prostor.

“Veoma smo zabrinuti posljednjim informacijama. Nadamo se da su svi putnici dobro. Činimo sve što je u našoj mogućnosti da ih pronađemo”, izjavio je šef kineske diplomacije Vang Ji.

Tvrtka Malaysia Airlines jedna je od najvećih u svijetu, a d

osad najveća nesreća zrakoplova ove tvrtke dogodila se 1977. u južnoj Maleziji, kada je smrtno stradalo 100 osoba.

doznajemo.com

Prethodni članakKosovo želi prijateljsku utakmicu protiv Turske u maju
Sljedeći članakStadion na kojem će se igrati utakmica BiH – Nigerija još uvijek se gradi