Screenshot 1 36
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 8, 2021 @ 15:00
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Sindikat zdravstvenih radnika Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic zbog kašnjenja isplate plaća i blokade računa tih zdravstvenih ustanova danas je od održao štrajk upozorenja najavljujući i generalni štrajk ako se hitne ne riješi njihova teška situacija.

NER FIT

Predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu Hercegovačko-neretvanskog kantona Dalibor Vuković je kazao kako radnicima navedenih zdravstvenih ustanova već duže vrijeme kasne dvije plaće, te da je upitna i treća što dovodi u pitanje njihovu egzistenciju i da je pokretanje sindikalnih aktivnosti bilo neminovno.

“U ovom trenutku je 320 radnika u neizvjesnosti hoće li im biti isplaćena ovaj mjesec plaća, a za sada im već kasnije dvije plaće, tako oda bi ovo bila treća koja kasni jer je Porezna uprava Federacije BiH blokirala račune tih zdravstvenih ustanova”, kazao je Vuković.

Ističe da zdravstveni radnici strahuju za svoju egzistenciju pored napornog rada, jer isplata njihovih plaće zavise od blokade računa koju je uvela Porezna uprava FBiH, zbog nagomilanog poreznog duga i da to nadležni moraju riješiti po hitnom postupku kako ne bi došlo do potpune obustave rada.

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Račune treba odblokirati i zaslužene plaće zdravstvenih radnika nikako ne treba vezati za neke porezne dugove. Ne treba zaboraviti da su zdravstveni radnici na prvoj liniji s pandemijom i bore se za živote naših građana, a sada još moraju biti pod pritiskom hoće li im se isplatiti plaće te brinuti za vlastitu egzistenciju”, kazao je Vuković.

Poručio je kako je ovo posljednji alarm svim nadležnim da riješe situaciju oko deblokade računa, kako bi radnici redovno mogli primiti svoje plaće, jer će u protivnom oni potpuno obustaviti radi i organizirati generalni štrajk dok se ne riješi njihova situacija.

LIDER