Stranka “Za nove generacije” apeluje da je vrijeme za promjene

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Razočarani jesmo, ali nismo iznenađeni! Vladajuće stranke već desetljećima u predizbornoj kampanji u prvi plan stavljaju sukobe, zastrašivanje i otvaraju senzacionalistički ratne rane. Osnovni cilj ovih aktivnosti je unošenje nemira i straha i manipulacija građankama i građanima, a u cilju opstajanja na vlasti, navode iz Stranke “Za nove generacije” u saopćenju. 

Skretanje pažnje sa stvarnih problema

Kako ističu, drugi cilj je skretanje pažnje sa stvarnih problema koje su direktno ili indirektno prouzročili svojim neradom, korupcijom i neznanjem

– Cijene energenata nekontrolirano uglavnom rastu dok država ništa ne radi da ih obuzda. Cijene hrane neumoljivo rastu bez ikakve želje vlasti da utječu na njih. Čini se da su se pomirili da će ove zime mnogi građani biti dovedeni na rub egzistencije, dok će oni i dalje nastavljati sebi redovno da isplaćuju neopravdano uvećane plate. Mladi odlaze zato što nemaju priliku da rade, korumpiranim konkursima i neosnovanim zahtjevima kao što je radno iskustvo od 3 do 5 godina, za koje im ne stvaraju prilike da ispune. 

ČITAJ JOŠ:  Ko će biti predsjednik Suda BiH?

Posljednje (ne)intervencije i nesnalaženje međunarodne zajednice idu u koristim onima čije su partije okupirale i preotele sve državne institucije, i daju snagu njihovim naporima da dodatno slude Bosance i Hercegovce, kako one konstitutivne tako i nekonstitutivne i ubiju svaku nadu da može i mora bolje.

“Pred nama je teška borba”

Dodaju da je “pred nama teška borba vraćanja vlasti državnim institucijama iz ruku odmetnutih stranačkih paratijela”.

– Tek tada možemo očekivati početak borbe za dobro obrazovanje, jaku zdravstvenu njegu, stabilne plate, penzije koje nisu ispod časti ljudi koji su ovoj državi dali svoj radni vijek! Tek tada možemo očekivati da ćemo državu vratiti svim građanima Bosne i Hercegovine!

ČITAJ JOŠ:  Amerikanci modernizuju vojske u regionu, BiH dobija 30 miliona dolara

Stoga pozivamo i ohrabrujemo sve nas da ne nasjedamo na ove predizborne trikove, pozivamo međunarodne institucije da svojim djelovanjem ne idu na ruku onih koji nas već desetljećima uništavaju i pozivamo sve one koji su prevarili svoje, i sve druge glasače, da se pripreme za odlazak jer došlo je vrijeme za nove generacije – zaključili su u saopćenju.

GODISNJICA
MARKETING