Strašno: Djeca kod nas se takmiče u opasnom izazovu ko će da istrči pred kamion i preživi

Screenshot 14 2
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Na kružnom putu u Čačku, grupa đaka osnovnog školskog uzrasta, juče se takmičila ko će pretrčati ulicu dok kolona prolazi, tako da ih kamion ne zgazi.

Jedna učenica osnovne škole umalo je poginula 10. decembra na kružnom putu u Čačku, gdje se zbog “izazova”, takmičenja koje djeca snimaju i potom kače na društvene mreže, našla pred samim točkovima kamiona.

Ovu užasnu scenu prepričala je sugrađanka Slavica D. i apelovala na roditelje da obrate pažnju, piše Telegraf.

– Apelujem na roditelje da kontrolišu sadržaje koje njihova djeca gledaju i izazove koje sprovode sa svojim vršnjacima. Na kružnom putu, grupa đaka osnovno školskog uzrasta, juče se takmičila ko će pretrčati ulicu dok kolona prolazi, tako da ih kamion ne zgazi. Scena je užasna, gdje je čovjek koji je vozio normalnom brzinom mogao nedužan da usmrti djevojčicu. Prestravljen je stao dok se ona smijala – napisala je Slavica D.

Užasnuta onim što je vidjela, ona je dodala da je “nedužan čovjek mogao da uskrati svoju porodicu svog prisustva”.

– Kako bi on dokazao da je nedužan, ko bi ga zaštitio, kako bi objasnio tim roditeljima da se dijete bacilo pred kamion dok su je vršnjaci podržavali u izazovu – pita se ova žena.

Komentari koji su uslijedili takođe su zastrušujući i potvrđuju da je ovaj izazov zapravo masovan. Jedna žena je navela da su se njoj ispriječila djeca od svega 10-11 godina koja su radila sklekove nasred kolovoza.

– Bila sam svjedok sličnog. Prije možda dva-tri mjeseca vozila sam auto od Disa ka hotelu “Morava”. Dvojica dječaka su išla sredinom ulice, i dok sam se približavala jedan dječak je legao nasred ulice i počeo da radi sklekove. Ta djeca su išla iz škole “Ratko Mitrović”, možda su peti, šesti razred. Strašno za gledati dokle su djeca spremna da idu – napisala je ona.

U drugom komentaru navedeno je da su dvije devojčice, prvo jedna, pa druga, legle preko pešačkog prelaza i snimale se.