djevojcica otmica
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 4, 2021 @ 7:15
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
FIXGEHALT

Društvenim mrežama danas se proširila vijest kako je stariji muškarac u mjestu Han Bila pokušao namamiti djevojčicu u auto.

Naime, vijest su podijelili mještani ali i mnogi drugi građani, koji su svjesni da su ovakvi slučajevi sve češće događaju.

Iako je slučaj prijavljen policiji, želimo upozoriti roditelje da pripaze na svoju djecu, kako u Han Biloj tako i drugim mjestima.

Vijest prenosimo u cijelost:

Danas oko 15:30 iz pravca Brajkovića prema Han Biloj prošlo je plavo ili ljubičasto auto. Stariji vozač je mamio djevojčicu od 10-ak god.iz našeg mjesta (koja je krenula sama u prodavnicu da kupi nešto),da uđe u auto plašeći je zmijom pokraj puta i da pobjegne unutra.

Djevojčica je govorila ne želim,krenula bježati pa je on u rikverc za njom,da bi ona dotrčala onda u moju avliju – najbližu od tog mjesta. Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Bio sam vani i vidio sam da s njom nešto nije uredu pa sam dotrčao i pitao je šta je bilo i tako mi se požalila. Ispratio sam je kući, sjeo u auto i zaputio se prema Biloj,ali bezuspješno.

Ove informacije sam uspio od nje dobiti. Inače djevojčica je u šoku,a nadležnima možda kaže i detaljnije kada se oporavi. Roditeljima savjetujem da pripaze na djecu i ne puštaju ih same tamo gdje nije naseljeno. Slučaj je naravno prijavljen policiji, napisao je Mirsad Delić.

LIDER