Strava i užas kod Tuzle: Pakistanci zavezali dvojicu Nepalaca i seksualno se iživljavali nad njima

F535EA88 9437 4C80 A356 B8C0E64B36B5
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Općinski sud u Tuzli odredio je jednomjesečni istražni pritvor za državljane Pakistana Muhameda Afzala (Muhammed, 30), Hasana Rijaza (27) i Salmana Alija (30) zbog sumnje da su počinili krivična djela prevare, nasilnog lišavanja slobode i prinude na spolni odnos.

Osumnjičeni su 27. septembra na lokalitetu Bosanske Poljane kod Tuzle doveli dvojicu državljana Nepala od kojih su prethodno uzeli novac kako bi ih prebacili u zemlje Evropske unije (EU).

ČITAJ JOŠ:  Na godišnjicu Dejtona prisjećamo se kako je rat u BiH izgledao u američkim filmovima

Umjesto da ih vode u EU, trojica Pakistanaca su Nepalce vezali za drvo, a potom sva trojica s jednim od njih imali spolne odnose.

– Uviđaj su obavili službenici Kriminalističke policije MUP-a TK, a Općinski sud je na prijedlog Tužilaštva TK odredio jednomjesečni pritvor – kaže za “Avaz” Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Pakistanci su duži vremenski period od Nepalaca uzimali novac za prelazak u zemlje Evropske unije. Procijenjuje se da su od njih uzeli 5.500 eura, a kobnog dana su od dvojice Nepalaca uzeli još novca, a potom ih odveli u šumu na lokalitetu Bosanske Poljane.

ČITAJ JOŠ:  KORONA TURNIR U BIH: Šest fudbalera jednog tima se zarazilo koronom

Odmah po dolasku na spomenuti lokalitet oni su počeli prijetiti Nepalcima, puštati im video snimke na mobitelima, a potom su ih vezali za drvo i seksualno se iživljavali nad jednim od njih.

GODISNJICA
MARKETING