STRAVA KOD KONJICA: Mladić silovao 83-godišnju komšinicu

Ilustracija

U mjestu Ovčari kod Konjica jučer poslijepodne silovana je 83-godišnja starica, potvrđeno nam je to u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Starica je prijavila da ju je silovao mlađi komšija.

U PS Konjic su nam kazali da je 7. februara T. D. prijavila da njea komšinica T. V. (1932) “ima problema u svojoj kući”.

– Naša patrola je izašla na mjesto događaja i obavila razgovor sa staricom T. V., koja je rekla da je fizički i seksualno napadnuta od komšije kojem ne zna ime, ali je dala njegov opis i kuće u kojoj je nastanjen. Zbog sumnje da je izvršilac navedenog djela slobode je lišen M. S. (1988), koji se nalazi u PS Konjic.

Dežurna kantonalna tužiteljica Mediha Balić nam je kazala da će osumnjičeni biti saslušan i da će Tužilaštvo predložiti pritvor.
Prema njenim riječima, u kući starice, odnosno na mjestu događaja pronađeni su tragovi ovog krivičnog djela, kao i mobitel, čiji će sadržaj biti predmet vještačenja.
Dodala je da je starica u vrijeme izvršenja ovog djela bila u kući sama, jer se radilo o noćnim satima, te da je tačno opisala napdača, koji je bukvalno provalio u kuću. 

– Slijede druge istražne radnje kako bi se rasvijetlile sve okolnosti ovog događaja, dodala je Balić.

Avaz