STRAVA U TRAVNIKU: Stijena teška 7 tona pala i u potpunosti uništila porodičnu kuću

fotka34373U travničkoj MZ Stari grad dogodila se stravična, po život opasna nesreća koja je na sreću završila bez žrtava, ali uz ogromnu materijalnu štetu.

Naime, jutros se na tom lokalitetu sa brda Gradac odlomila stijena težine sedam tona, te pala direktrno na kući. Vlasnici su na sreću ostali neozlijeđeni, ali je udarac bio toliko snažan da se čitava mjesna zajednica digla na noge u bunilu, te su pomislili da je riječ o razornom zemljotresu. Na njihovu sreću, a nesreću gospodina Jasenka Tamburića i njegove porodice od zemljotresa nije bilo ništa. 

Jasenko priča kako su se u trenutku velikog “praska” on i njegova žena probudili iz dubokog sna, te vidjeli sobu koja je bila sva u oblaku prašine. “Na svu sreću da je kćerka bila kod rodbine u Novom Travniku, te nije pretrpjela ovu traumu, pa jedva sam ženu umirio”, kazao je Jasenko.

Hamdija Dautović, komšija Jasenka kaže da već dugo godina mještani Starog grada imaju strah od stijena koje ih okružuju, te strahuju od eventualne nesreće koja je baš danas zadesila porodici Tamburić. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE