Strava u Srbiji: Bijesan pas ujeo djevojčicu za lice, zamalo ostala bez desnog oka!

“Pas je iznenada skočio na moju Unu kad je krenula da ga pomazi. Maltene cijelo lice joj je strpao u čeljusti, a kandžu od šape joj je zario na milimetar od desnog oka! Pocijepao joj je usne i povrijedio nosić! Ljekar mi je rekao da je dijete imalo veliku sreću jer je mogla da ostane bez oka!”

Ovo je jučer za “Kurir” rekla Nataša Miletić, majka četvorogodišnje Une, koju je u subotu napao pas rase staford dok se ljuljala u parku u Ulici Moše Pijade u srbijanskom gradu Požarevcu.

Nataša kaže da je u subotu oko devet uvečer sa šestomjesečnim sinom i Unom otišla do prodavnice, ali da je djevojčica htjela da se malo igra u parku.

“Rekla mi je da bi htjela da se ljulja, pa sam je stavila na ljuljašku ispred naše zgrade. Bebu sam uzela u naručje i sjela na ljuljašku pored nje. Tad se pojavila neka djevojka, koja je htjela da se poigra s bebom. Dok smo mi ćaskale naišao je njen prijatelj sa stafordom”, prepričava dramu uplakana Nataša.

Kako kaže, pas nije imao korpu, a mladić ga je, umjesto na povocu, držao samo za ogrlicu.

“Mladić je s psom prišao na metar od mene i djece. Odmah sam ga pitala da li je staford dresiran i da li se ranije igrao s djecom. Uvjeravao me je da je kuče pitomo i da se savršeno slaže s bebom njegovog brata. Objasnio mi je da ta beba bez problema mazi psa i da ga vuče za uši, a da on nikad nije pokazao netrpeljivost niti želju da ujede”, priča Nataša.

Ona kaže da je tad pomazila psa, koji nije reagovao, ali kad je mala Una pružila ruku da ga pomazi, skočio je na nju.

“To se desilo u djeliću sekunde! Ljuljajući se, Una je pružila rukicu ka psu, a on je prednjim šapama skočio na nju. Zgrabio ju je za lice, a krv je počela da lipti. Vlasnik ga je cimnuo i on je pustio moju kćerku. Krv je bila svuda oko nas. Ljuljaške, moja majica, dječja kolica, sve je to bilo krvavo. Nisam smjela ni da pogledam Unu jer nisam znala da li joj je pas odgrizao dio lica”, tresući se prepričava Nataša.

Ona dodaje da ne smije ni da pomisli šta bi bilo da je pas nasrnuo na nju i bebu.

“Ne bih mogla da se odbranim od njega, posljedice bi bile mnogo gore! Želim da tužim tog dečka, neću dozvoliti da prođe nekažnjeno”, kaže majka djevojčice.

Vlasnik psa pobjegao

Vlado Miletić, Unin tata, kaže da je saznao ime i prezime mladića čiji je pas napao Unu i da je dao podatke policiji, ali da oni već tri dana ne uspjevaju da dođu do njega.

“Ne znam šta bih uradio tom dečku kad bih ga video! Želim da ga tužim jer neću da dozvolim da prođe nekažnjeno”, kaže Miletić.

Iz požarevačke policije kažu da rade na identifikaciji i pronalasku vlasnika staforda, protiv kog će najvjerovatnije biti podnijeta krivična prijava za izazivanje opšte opasnosti.

Ostat će joj ožiljci

Nataša Miletić kaže da je njena kćerka doživjela veliki stres i šok.

“Ona voli životinje i nikad ih se nije plašila. Jaše konje i igra se sa psima od rođenja i zbog toga je htjela da pomazi i ovog staforda. Sad se potpuno povukla u sebe, ima i bolove. Ljekar mi je rekao da će joj najvjerovatnije ostati ožiljci… Žao mi je da je gledam tužnu i tihu jer je moja Una uvijek bila vesela i nasmijana”, očajna je majka.

Avaz/cazin.net

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS