stravicna nesreca juli2021
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika
Kurbani 2021

Muškarac D. E. (56) poginuo je u saobraćajnoj nesreći oko 2 sata poslije ponoći, kada se direktno zakucao u banderu na lokalnom putu između Bogatića i Klenja.

Nesretni čovjek se vraćao kući sa proslave organizovane u Bogatiću, a poginuo je na mjestu nesreće, u potpuno smrskanom automobilu.

Živadin Jokić, koji živi u blizini priča da je istrčao iz kuće kada je čuo jak i tup udarac, ne sluteći šta se dogodilo pošto uopšte nije čuo automobil. Još teže mu je bilo kada je prišao zgužvanom automobilu i vidio da poznaje vozača koji je poginuo.

“Na automobilu su radili žmigavci, a ja sam ga telefonom osvijetlio i vidio da čovjek ne daje znake života. Samo je trznuo rukom. Neko je pozvao hitnu i policiju koji su odmah stigli, ali je doktor samo konstatovao da je vozač preminuo”, priča on.

Poginulog muškarca, kaže, poznaje od rođenja, s obzirom na to da mu je majka, koja je preminula, živjela svega nekoliko kuća daleko od mjesta nezgode.

“Nesretnik je poginuo nedaleko od rodne kuće svoje majke”, slaže ramenima Živadin.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su pripadnici policijske stanice iz Bogatića. Istragom će se utvrditi uzrok nesreće, a po nalogu tužilaštva je obavlјena obdukcija. D. E. će biti sahranjen sutra, a iza njega su ostali supruga i sin.