Stravičan zločin u Sarajevu: Silovao dijete koje mu je majka čuvala, prijetio mu ubiti roditelje?

Edinu Šebi, nastanjenom u Sarajevu, sudac za prethodni postupak sarajevskog Općinskog suda odredio je pritvor od 30 dana zbog kaznenog djela spolnog odnošaja s djetetom, odnosno sumnje da je seksualno napastovao osmogodišnjeg dječaka

Pritvor može trajati do 12. marta ili do nove odluke Suda.

Šebo je uhapšen prije nekoliko dana i predan Kantonalnom tužilaštvu, koje je nakon saslušanja zatražilo određivanje pritvora zbog sumnje da bi mogao ometati kazneni postupak, utjecati na svjedoke ili skriti i izmijeniti dokaze, ali više detalja nisu iznijeli zbog osjetljivosti slučaja i činjenice da se radi o maloljetnom djetetu.

VIBER-REPORTER 072INFO

Navodno je majka osumnjičenog čuvala osmogodišnjaka, a Šebo je to iskoristio da mu se približi te je zlostavljao dječaka. Dječak je roditeljima priznao šokantnu istinu prije nekoliko dana te je cijeli događaj prijavljen sarajevskoj policiji.

Kako se moglo čuti, dječak je dugo vremena šutio o svom zlostavljanju jer je Šebo prijetio da će mu ubiti roditelje ako bilo što kaže.

Gdje su se tačno ove radnje događale, za sada nije poznato. Moglo se čuti i da je, po hapšenju, osumnjičeni tokom saslušanja priznao počinjenje djela. Prema statističkim podacima sarajevskog MUP-a, i tokom prošle godine je bilo evidentirano jedno kazneno djelo spolnog odnošaja s djetetom. 

Dnevni-list.ba