AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Vijesti

Snežana Pahla (52) iz Starog Kostolca, u četvrtak, u jedan sat iza ponoći, ubila je svog supruga Božidara Pahla (58), u njihovoj kući. Ona ga je prvo nožem ubola dva puta u stomak, a onda ga pajserom udarila nekoliko puta u glavu.

Nakon toga se prijavila policiji i saopštila šta je uradila. Ona je godinama trpjela maltretiranja svog supruga, koji se opijao i prebacivao joj da nije dobro vaspitala njihovo troje djece.

Neposredno prije ovog zločina, Božidar se satima opijao u selu. Kada se kasno vratio, on nije otišao u pomoćnu zgradu u kojoj je živio, pošto se odvojio od supruge, već je krenuo pravo u kuću u kojoj je ona boravila. Pajserom je pokušavao da razbije staklo na prozoru, ali mu je Snežana, pošto se probudila, rekla da to ne radi, jer će ona da mu otvori vrata.

– Pošto je ušao u kuću, on je htio da spava s njom, što je ona odbila, jer je skoro imala ginekološku operaciju. Međutim, on se nije na to obazirao, već ju je oborio na krevet i silovao. Kad je krenuo da to ponovi, ona je dohvatila nož i njime ga ubola u tijelo. On je tada ustao, krvav, pa se ona uplašila za svoj život i dohvatila njegov pajser i udarila ga nekoliko puta po glavi, nakon čega se on srušio. Kad je shvatila da je mrtav, Snežana je nazvala policiju i priznala ovaj zločin – doznajemo se iz istrage.

Komšije bračnog para Pahla u šoku su zbog ovog ubistva, iako su znali da se oni godinama nisu dobro slagali.

– Snežana je sitna, krhka žena, a Božidar krupan i jak, pa se čudimo kako je uspjela da ga savlada. Uvijek su bili pristojni sa svima nama, ali znamo da se godinama nisu slagali, pa su živjeli odvojeno u istom dvorištu – kažu komšije.

cazin.net/doznajemo.com