Stravična nesreća u Hrvatskoj: Vozio velikom brzinom, snimio vlastitu smrt (VIDEO)

Screenshot 2 86
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Mladi vozač mercedesa koji je u nedjelju oko 13 sati u Zapolju kod Nove Gradiške poginuo sletivši automobilom u kanal nije imao položen vozački ispit, nije bio vezan pojasom i tokom vožnje neprilagođenom brzinom je koristio mobitel.

Zbog neprilagođene brzine po mokroj cesti izgubio je nadzor, izletio s ceste na travnatu površinu te sletio u odvodni kanal, piše Jutarnji.hr.

Automobil je potom udario u betonski rub kolnog ulaza i drveni stup javne rasvjete te metalne stupove dvorišne ograde, nakon čega se više puta prevrnuo te udario u tri stabla voćaka.

Mještani Zapolja na društvenim su mrežama komentirali kako je 31-godišnji vozač kroz naseljeno mjesto mercedesom jurio više od 180 kilometara na sat, piše portal Danica koji je dobio snimku od čitatelja.

Nakon toga, na društvenim mrežama pojavila se i videosnimka koju je snimio vozač u trenutku nesreće live prijenosom.

Snimka prikazuje zadnje sekunde prije nesreće i samu nesreću iz vozačeve perspektive, a na snimci se vidi kako vozač izlijeće s ceste pri brzini od 186 kilometara na sat.

Vozač koji je vozio 180 km/h nije imao vozačku dozvolu, nije bio vezan, koristio je i mobite.

Vozač(31) nije imao položen vozački ispit, nije bio vezan sigurnosnim pojasom a prilikom vožnje koristio je mobitel. Protiv vlasnice vozila slijedi prekršajni nalog jer je dala auto osobi koja nema pravo vozit.

Vozač je kotačima zahvatio travnatu bankinu s desne strane ceste, sletio na kolni ulaz, potom se nastavio kretati pješačkom stazom na kojoj, srećom, u nedjelju popodne nije bilo nikoga.

Nakon 50 metara je prednjim dijelom vozila udario u drveni električni stup, doslovce ga pokosio te vožnju nastavio stazom i udario u ogradu obiteljske kuće. Vozilo se zanijelo, prevrnulo, i stražnjim dijelom vratilo na cestu.

Prednji dio vozila ostao je u odvodnom kanalu. Zbog prevelike brzine vozač je, neslužbeno doznajemo, izletio iz vozila i na mjestu poginuo.

Više naselja na tom području ostalo je bez električne struje i telefonskih veza zbog udara u stup.