ISPRAVLJENO / STRAVIČNO U ZENICI: Učenik prije dva mjeseca u školu donio eksplozivnu napravu – bombu!

ISPRAVLJENO / STRAVIČNO U ZENICI: Učenik prije dva mjeseca u školu donio eksplozivnu napravu – bombu!

Portal 072info izvijestio je o šokantnom slučaju koji se dogodio u Osnovnoj školi “Mak Dizdar” u Zenici, kada je učenik 4. razreda ove škole donio u školu bombu, a iako smo prvobitno objavili da se ne zna da li je riječ o pravoj ili plastičnoj, provjerama portala Raskrinkavanje.ba utvrđeno je kako je preliminarnim pregledom od strane policije ustanovljeno da se radi o eksplozivnoj napravi.

Kako saznajemo; radi se o 14-godišnjem učeniku romske nacionalnosti, a koji je, navodno, bombu dobio od rođaka.

-Došli su njegovi rođaci na Crkvičko brdo, valjda i pucali iz plinskog pištolja. On je rekao kako mu je to bilo cool, a od njih je, navodno, dobio i bombu koju je donio u školu – priča naš izvor. 

Zbog ovog incidenta intervenisala je i policija. Iako je naš izvor izjavio da je dječak izbačen iz škole, kako smo prvobitno objavili, izvršili smo korekciju ovog teksta jer je utvrđeno da on nije izbačen iz škole nego je prebačen u drugu vaspitno-obrazovnu ustanovu.

Ovaj slučaj zabilježen je prije dva mjeseca, odnosno prije stravičnog slučaja u Srbiji, kada je dječak Kosta Kecmanović upao u školu i ubio devet osoba. Najprije je ubio portira škole Dragana Vlahovića, a zatim krenuo po hodniku da puca.

Ovaj tekst korigovan je nakon analize portala Raskrinkavanje.ba, te dopunjen informacijama da je utvrđeno kako se radi o pravoj bombi, budući da smo u prvoj verziji napisali da se ne zna je li u pitanju plastična ili prava bomba. Također, u tekstu je konkretizirano kako se radi o slučaju od prije dva mjeseca. Ispravljena je i naknadno navedena činjenica da je učenik prebačen u drugu vaspitno-obrazovnu ustanovu, a ne kako smo prvobitno prenijeli u izjavo sagovornika da je izbačen iz škole što se ispostavilo netačnom informacijom.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica