STREETBALL ZENICA 2013: Uspješno završen prvi dan takmičenja

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

1017179_620414564650029_2101724383_n

Nakon nekoliko godina inaktivnosti, košarka se ponovo vraća na zeničke ulice. Firma za marketing i promociju „Promotem“ u suradnji sa MZ Crkvice organizovala je danas prvo u nizu takmičenje u uličnoj košarci pod nazivom „Take it to the streets“. Takmičenje se održava na terenu kod Staračkog doma u Crkvicama (soliter kod samoposluge BEST), a raspoređeno je u tri dana (21., 22. i 23. juni tekuće godine).

"Iako su mnogi bili skeptični oko organizacije samog turnira, svi danas prisutni na terenima su mogli vidjeti da je sve dovedeno do najstinijih detalja. Drago nam je da smo svi mogli uživati u fer i sportskom takmičenju, odličnoj košarci i izvanrednoj atmosferi. Uprkos paklenoj vrućini, sve je proteklo bez problema." ističu iz organizacionog odbora "Take it to the streets – STREETBALL ZENICA 2013".

Također se zahvaljuju posjetiocima koji su izdvojili svoje vrijeme i zajedno sa ekipama danas podigli sport Zenice, te se posebno ponose na rukovanje ekipa nakon odigrane utakmice, bez obzira na ishod.

Sutra je drugi dan takmičenja koji počinje u 18.00 sati, a ekipe pozivaju da se na terenu pojave u 17.30 sati. Pored takmičarskog dijela, organizatori sutra najavljuju i bogat revijalni program.