Streetball Zenica 2013: Uspješno završeno takmičenje, pobjednik ekipa ZOE-ZOE

1044321_621176657907153_727322799_n

Nakon nekoliko godina inaktivnosti, košarka se ponovo vraća na zeničke ulice. Firma za marketing i promociju „Promotem“ u suradnji sa MZ Crkvice organizovala je danas prvo u nizu takmičenje u uličnoj košarci pod nazivom „Take it to the streets“. Takmičenje se održavalo na terenu kod Staračkog doma u Crkvicama (soliter kod samoposluge BEST), a raspoređeno je u tri dana (21., 22. i 23. juni tekuće godine).

Prvi dan takmičenja, uprkos paklenoj vrućini, protekao je u fer i sportskom takmičenju ali i odličnoj košarci i izvanrednoj atmosferi. Visoka temperatura koja je vladala također nije uspjela spriječiti ljubitelje košarke da dođu i uživaju u odličnim košarkaškim utakmicama.

I jučer je veliki broj posjetilaca uživao u izvanrednim utakmicama, a najinteresantnijom utakmicom ispostavila se polufinala između ekipa Merlin i Zenica Ink, koja je završena rezultatom 15:12 u korist ekipe Merlin.

U finalno takmičenje plasirale su se ekipa ZOE-ZOE i ekipa Merlin, a napeta utakmica ove dvije ekipe završena je rezultatom 18:17 u korist ekipe ZOE-ZOE koja je i pobjednik prvog takmičenja "Take it to the streets – STREETBALL ZENICA 2013". Treće mjesto zauzela je ekipa Zenica Ink koja je bila bolja od ekipe Nets.

Organizacioni odbor "Take it to the streets – STREETBALL ZENICA 2013" se zahvaljuje ekipama na učešću, sportskom i fer ponašanju te svim posjetiocima koji su došli i podržali ovo takmičenje.  

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE