Portal 072info

Stres, kalorije, intimnost: Evo zašto se treba puno više ljubiti

Poljupci su predivna stvar, jedino je žalosno što oni sve više gube na popularnosti. Prema istraživanju, u duljim, a čak i u kraćim vezama, ljubljenje gubi na važnosti, a sve se veća prednost daje seksu.

Da bi u svojoj vezi izgradili intimnost i nastavili biti povezani važno je da se nastavite ljubiti s partnerom. I to svaki dan.

 

Osim navedenog u videu, vrijedi spomenuti kako i zatvaranje očiju ima vrlo jak efekt kod ljubljenja. Naime, 37% muškaraca drže oči otvorenima dok se ljube, a čak 97% žena se ljubi zatvorenih očiju.

Evo i jedne zanimljivosti koja će razveseliti sve koji se ‘spremaju’ na dijetu, ili je održavaju. Ljubljenjem, u jednoj minuti može sagorjeti oko 26 kalorija.

Iako se možda svi ne slažu s ovom činjenicom, neka su istraživanja pokazala da je rezultat ljubljenja strastveniji ako poljubite osobu s istom bojom kose kao i vi.

A isto tako, dobro je znati da se u našem mozgu nalazi posebna vrsta živčanih stanica koja nam pomaže da pronađemo i lociramo drugi par usana u mraku.

A da se ljudi ljube od davnina, dokazuju nam i stari Egipćani. Oni su se ljubili nosevima, a usne uopće nisu koristili u tu svrhu.

Podijelite članak