j 6
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
NER FIT

Strožije mjere se, kako piše Index.hr, ne uvode samo za četiri dalmatinske županije nego za cijeli Jadran.

FIXGEHALT

Novim se režimom, objašnjavali su ovih dana iz Štaba, žele spriječiti rizična okupljanja. Posebno ih zabrinjava situacija u Dalmaciji, gdje je incidencija viša nego u ostatku Hrvatske, a tamo je i procijepljenost niska u odnosu na ostatak zemlje. Podsjetimo, Jadranska Hrvatska je i na jučerašnjoj novoj karti ECDC-a obojena narančastom bojom, upravo zbog epidemiološke situacije u nekoliko dalmatinskih županija.

Važeća odluka

Odlukom koju će Štab objaviti na današnjoj presici, a primjenjuje se od ponedjeljka, smanjit će se broj osoba koje se mogu okupljati bez Covid-potvrda, ali se i određuje maksimalan broj ljudi koji mogu biti prisutni na nekom okupljanju, bez obzira na to imaju li svi nazočni Covid-potvrde.

Prema još uvijek važećoj odluci koja vrijedi na nacionalnoj razini, bez Covid-potvrde se može okupljati 100 ljudi, ali u Jadranskoj Hrvatskoj taj se broj smanjuje na 15. Taj će broj, piše Index.hr, vrijediti i za privatna okupljanja, ali i za svadbe na kojima zvanice nemaju Covid-potvrde.

LIDER

Unatoč nekim informacijama koje su se pojavljivale u javnosti, maksimalan broj osoba koje mogu biti na svadbi neće se određivati, nego ostaje neograničen kao i do sada. Zvanice, naravno, moraju imati Covid-potvrde, dakle moraju biti vakcinisani, negativno testirani ili moraju preboljeti Covid.