Portal 072info

Stručnjaci ažurirali preporuke za siguran odnos u doba korone

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Stručnjaci službe javnog zdravlja ažurirali su svoje preporuke za siguran seks u skladu sa pravilima u doba globalne pandemije. Seks je sada, kažu, najsigurniji sa partnerom sa kojim živite u domaćinstvu, dok se onima koji tek počinju da izlaze na sastanke savjetuje da pokušaju svesti bliske kontakte na minimum. Ne preporučuje se ljubljenje, a tokom seksa sa osobom koju ste tek upoznali svakako treba da nosite masku.

Teško disanje i dahtanje tokom seksa mogu proširiti virus dalje, upozorava se u smjernicama. Nove smjernice obeshrabruju grupni seks, ali ipak pružaju savjete onima koji se odluče da pronađu partnera u većoj grupi.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

“Izaberite veće, otvorenije i ventilisane prostore. Naše zdravstvene smjernice vrlo su realne, svesni smo da apstinencija tokom pandemije ne može uspjeti”, kaže dr Demetre Daskalakis, zamjenik povjerenika za kontrolu bolesti pri Ministarstvu zdravlja i mentalne higijene Njujorka.

Dodaje i da su izradi proširenih smjernica pristupili zato što građani postavljaju pitanja. Stručnjaci su kod ažuriranja smernica bili inspirirani pamfletom iz 1983. godine, napisanim za vrijeme početka krize oko AIDS-a.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Ako se ne osjećate dobro, odnosno ako vi ili vaš partner imate simptome koji upućuju na virus korona, preskočite ljubljenje ili seks. To se pogotovo odnosi na ljude koji žive s osobom koja ima bolest pluća, umjerenu do tešku astmu, srčane bolesti, dijabetes, bubrežne bolesti, bolesti jetre, rak ili oslabljeni imunološki sistem.

Higijena prije i nakon seksa važnije je nego ikad prije. Dobro perite ruke i seksi igračke koje koristite, vodom i sapunom. I u vrijeme virusa korona treba da vodite računa o zaštiti od polno prenosivih bolesti. Dakle, koristite kondom. On može biti koristan i u zaštiti od neželjene trudnoće, u protivnom pobrinite se da postoji odgovarajuća zaštita.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4
Podijelite članak
  • 2
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6