Portal 072info

STRUČNJACI OTKRIVAJU LOŠE NAVIKE: 7 razloga zašto ste umorni sve vrijeme

Nedostatak sna nije jedina stvar koja iscrpljuje vašu energiju. Male stvari koje radite (ili ne radite) mogu vas iscrpiti i mentalno i fizički.

Stručnjaci otkrivaju loše navike zbog kojih se osjećate umorno.

1. Preskačete vježbe kad ste umorni – Preskakanje vježbi za uštedu energije može vam se činiti dobrim, ali vjerujte nam, nije tako. Redovna vježba jača vašu snagu i izdržljivost.

2. Ne pijete dovoljno vode – Dehidracija uzrokuje smanjenje volumena krvi što je zgrušava. To dovodi do slabljena rada vašeg srca, a smanjujući brzinu kojom kisik i hranjive tvari putuju do misića i organa, stvari idu u krivom smjeru.

3. Ne konzumirate dovoljno željeza – Zbog nedostatka željeza stalno ćete se osjećati slabo, sporo i razdražljivo. Koncentracija će vam biti stalno u padu i upravo to su razlozi zbog čega trebate voditi računa o svojoj ishrani.

4. Vi ste perfekcionista – Želite biti savršeni, postavljate sebi nerealne ciljeve? Nedostatak samozadovoljstva odražava se i na vaš kompetan organizam. Vrijeme je za promjene.

5. Prekačete doručak – Hrana koju unosite daje vašem organizmu prijeko potrebno gorivo. Dok spavate, vaše tijelo nastavlja koristiti ono što ste ranije konzumirali. Jutro je najvažnije, jutrom dan počinje i upravo zbog toga važno je da ne preskačete doručak.

6. Radite i na odmoru – Provjeravate e-mail i dok odmarate na bazenu? Totalno pogrešno.Zbog velike opasnosti od sagorijevanja, važno je odmor iskoristiti na pravi način kako biste se, nakon povratka na posao, osjećali kreaktivniji, produktivniji i efikasniji.

7. Pijete čašu ili dvije vina prije spavanja – Čašica vina ponekad dobro dođe pred spavanje, ali to vam se lako može obiti od glavu. Alkohol u početku deprimira nervni sistem stvarajući umirujući učinak, čini vam se dobrim, sve dok s vam ne sabotira san.

Podijelite članak