Stručnjak otkrio: Koliko zapravo seks traje kod većine parova

par ljubav krevet unsplash15aug
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Dok su nedavne studije pokazale kako seks u prosjeku traje oko sedam minuta, ugledni stručnjak Harry Fisch, specijaliziran za liječenje muških seksualnih problema tvrdi kako je čak i to pretjerivanje.

U istraživanju za svoju novu knjigu ‘Gola istina – Ultimativno seksualno obrazovanje za odrasle’ otkrio je kako čak 43 posto parova u prosjeku ne vode ljubav dulje od dvije minute.

Kod 27 posto ljudi seks u prosjeku traje od tri do sedam minuta, za 18 posto njih užitak je neprekidan od sedam do 15 minuta, dok tek 12 posto parova kaže kako im seks, odnosno sama penetracija, traje od 15 minuta do nekoliko sati.

Kao glavne ‘krivce’ za to navodi muškarce, mada se preuranjenom ejakulacijom smatra stanje u kojem se seksualno uzbuđenje ne može kontrolirati duže od minute, piše 24sata.hr.

Više od 90 posto žena ne može doživjeti orgazam u roku od dvije minute, pa je u takvom seksu njihovo zadovoljstvo definitivno zakinuto.

“Postoje velike varijacije između parova, pa tako neki zaista vode ljubav i do sat vremena, no znatno je više onih čije su strastvene seanse kratke”, rekao je Fisch.

Dodaje kako bi muškarci koji ne mogu odgoditi orgazam dvije minute od početka seksa, ali ga niti doživjeti nakon 40 minuta vođenja ljubavi, svakako trebali posjetiti doktora jer se takvi problemi mogu ublažiti.

Parovi u prosjeku vode ljubav dva puta sedmično, a posljedica kratkog trajanja seksa zasigurno je i manjak želje za njim.