Portal 072info

Studenti iz BiH ne propustite šansu: Postanite pilot i otputujte u Salzburg

U Bosni i Hercegovini, krajem februara i tokom marta, počinju kvalifikacije za četvrto izdanje “Red Bull Paper Wings”. Studenti iz naše zemlje tada će imati šansu da postanu dio velikog svjetskog takmičenja papirnih aviona.

Kvalifikacije će se održati u Tuzli (26. februar), Banjoj Luci (4. mart), Bihaću (11. mart), Mostaru (18. mart) i Sarajevu (21. mart).

Pobjednici na bh. kvalifikacijama učestvovat će na velikom bh. finalu u Sarajevu 23. marta, kada ćemo saznati najbolje bacače papirnatih aviona u BiH. Žiri će u kategoriji najakrobatskijeg leta odabrati pobjednike koji će, zajedno s pobjednicima za najduže vrijeme leta i najveću pređenu razdaljinu, putovati na svjetsko finale 9. maja Salzburg, u Austriju.

Prijavi za kvalifikacije idu putem www.redbullpaperwings.com.

Papir glavna oprema

Zaboravite kokpite, mlazne motore i dražesni miris kerozina. Sve što trebate od opreme je najobičniji list papira. Ali recept za uspjeh također zahtijeva i veliku dozu izuzetne vještine presavijanja, kao i kreativnost, maštovitost i razumijevanje osnovnih aeronautičkih pravila.

Desetine hiljada samoukih pilota u više od 80 zemalja na četiri kontinenta testiraće svoje izvanredne vještine u jednom od najinternacionalnijih svjetskih događaja i najvećem takmičenju papirnih aviona.

Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box