Portal 072info

Studenti iz Pule prelaze na UNZE

Foto: ARHIVA

Zdravstveni fakultet u Zenici

Nakon razmatranja informacije radne grupe, Senat Univerziteta u Zenici, na posljednjoj sjednici ovih dana, donio je Odluku da se studentima zeničkog Zdravstvenog fakulteta, koji su završili dvije godine studija Zdravstvene njege na Politehničkom fakultetu u Puli u Hrvatskoj, omogući nastavak i završetak ovog studija na zeničkom Zdravstvenom fakultetu.

Time je upis grupi od 70-tak studenata na treću godinu pomenutog studija omogućen u Zenici u tekućoj akademskoj godini.

– Ova Odluka donesena je u cilju zaštite prava i interesa ovih studenata, koji treba što prije da se pismeno izjasne žele li ovdje nastaviti studij Zdravstvene njege, na osnovu čega će Nastavno naučno vijeće Zdravstvenog fakulteta donijeti odluku o početku ove nastave i načinu njenog održavanja, potvrdio nam je rektor Univerziteta u Zenici, profesor doktor Dževad Zečić.

Podsjećamo, nastava u Puli na spornom odsjeku, prekunita je zbog nepostojanja licence za njeno odvijanje, a započela je 2011./2012. godine. Tada su je organizovali zenički Univerzitet i njegov Zdravstveni fakultet zajedno sa Evropskim centrom za mir iz Srbije, a istraga o ovom slučaju vodi se u Hrvatskoj.     

rtvze.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box