Portal 072info

STUDENTI ZADNJA RUPA NA SVIRALI: Ogorčeni dobitnici boračkih stipendija ZDK

studenti_241886S1
Foto: Ilustracija

Na adresu naše redakcije stiglo je reagovanje studenata povodom stipendija, a koje prenosimo bez korekcija:

Ogorčeni situacijom u kojoj se nalazimo i načinom na koji se vlasti ophode prema studentima, primorani smo da svoje nezadovoljstvo izrazimo na ovaj način. Ministarstvo za boračka pitanja je prošle godine u oktobru izdalo konkurs za stipendije za akademsku 2012/2013.godinu, a do ovoga trenutka nama su uplaćene samo dvije rate. I pored silnih obećanja da će stipendije biti isplaćene uskoro, ostadoše nam samo prazne riječi, a nova akademska godina je počela i potrebe studenata za novcem su sve veće i veće.

Da stvar bude gora, gore navedeno ministarstvo je izdalo novi konkurs za stipendije u akademskoj 2013/2014.godini, a kao što već napisasmo, ni preostalih 6 rata od naše tekuće stipendije nisu isplatili.

Kažu da studenti predstavljaju važnu cjelinu društva i da je bitno raditi na obrazovanju, ali mi vas pitamo kako?! Kako kada naša osnovna prava ne mogu biti ispoštovana, tj. nekome odgovara da studenti budu “zadnja rupa na svirali”?

I nije samo riječ o stipendijama Ministarstva za boračka pitanja, riječ je i o kantonalnim stipendijama koje također nisu isplaćene. Sramotno je ovo što se dešava, a još je sramnije što nam lažu i to im se dopušta. Šta trebamo uraditi, protestvovati, odustati od predavanja, ne kupovati knjige, ne davati pare za upis ili nešto slično pa da se konačno obrati pažnja na nas?

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box