Studentice izazvale požar jer nisu znale da trebaju vodu za kuhanje tjestenine

tjestenina 768x429 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Incident se dogodio u Ulici Pellicceria u centru Firence, a vatrogasci su brzo uspjeli ugasiti plamen koji je zahvatio dio kuhinje.

Koliko je Talijanima važna tjestenina, najbolje pokazuje događaj iz 2018. godine kojeg su se mnogi sad ponovno prisjetili na društvenim mrežama.

Tada su tri američke studentice na razmjeni u Italiji izazvale požar jer su pokušale skuhati tjesteninu – bez vode.

Tri djevojke su kupile tjesteninu i, kad su došle kući, stavile je u šerpu i upalile šporet. Priznale su da nisu znale da im je potrebna i voda u loncu.

Nekoliko minuta kasnije lonac se zapalio, zbog čega su morale pozvati vatrogasce. Vijest o studenticama koje nisu znale skuhati tjesteninu proširila se brzo tom zemljom pa se odmah oglasio i chef Fabio Picchi koji je studenticama odlučio pokloniti četiri sata učenja kuhanja tjestenine.

Kao generacija i kao Firentinac, osjećam se krivim. Osjećam da je u ovom gradu došlo do snažnog komunikacijskog deficita. Što smo prenijeli ovim djevojkama koje su ovdje došle studirati i pokušale napraviti najtipičnije jelo naše gastronomske kulture? Nemamo se čemu smijati, nije to smiješno. Odlučio sam im pokloniti 4 sata besplatnog kursa kuhanja talijanske hrane, a pozivamo ih i na ručak u moj restoran, rekao je chef za talijanske medije.

Priča o nesretnim studenticama sad je ponovno osvanula na 9GAG-u te nasmijala hiljade ljudi, piše Index.hr.

GODISNJICA
MARKETING