Portal 072info

Studij završila kao jedna od najboljih: Doktorica medicine zaposlena na benzinskoj pumpi

Studije medicine završila je kao jedna od najboljih u klasi, sa prosjekom 8,93. Imala je mnogo planova za budućnost, a trenutno “stažira” na jednoj benzinskoj pumpi u samom centru Zaječara. Dr Bojanu Šrajer zatičemo na radnom mjestu dok toči gorivo u jedan kombi.

“Završila sam studije u roku, na fakultetu u Nišu”, s pauzama da usluži mušterije priča Bojana. “Zatim sam stažirala pola godine u Zdravstvenom centru u Zaječaru, a onda položila državni ispit, sa desetkom. A, onda je uslijedilo – čekanje.” Kako se ispostavilo, jedan od najboljih mladih ljekara nije bio potreban nikome u Srbiji. “Slala sam molbe ZC Zaječar, RH centru u Gamzigradskoj banji i Medicinskoj školi u svom gradu, ali nikada mi niko nije odgovorio”, odmahuje glavom Bojana.

“Konkurisala sam i u Beogradu, Užicu, Zrenjaninu, Novom Sadu… Ma, šta da vam kažem. Na moje molbe niko se nije udostojio da pošalje odgovor. Svuda oko mene bio je zid ćutnje.” Bojana je tri godine pokušavala da nađe posao u struci. Ali, odgovora nije bilo. U međuvremenu je postala majka dječaka Lazara, koji danas ima dvije godine.

“Tata je, sjećam se, prije devet mjeseci došao kući i rekao mi: ‘Ćerko, traže se ženski radnici na pumpi. Hoćeš li da točiš gorivo? Razumjeću ako odbiješ‘”, nastavlja Bojana. “Odgovorila sam mu: ‘Hoću da radim, kako da neću.’ I, eto tako sam završila na pumpi.” Bojana kaže da se ni za trenutak nije dvoumila da li da prihvati posao. “Kakve veze ima što sam ljekar”, smije se naša sagovornica. “Pa, nije, valjda, trebalo da odbijem posao, nastavim da sjedim u kući i sa trideset godina tražim novac od svojih roditelja. Ne, nisam mogla sebi da dopustim takav luksuz.” I, tako se dr Bojana obrela na pumpi, gdje radi već devet mjeseci.

doktorica-na-pumpi“Ubrzo se pročulo da gorivo na pumpi toči ljekar”, dodaje Bojana. “Mušterije su, u početku, u mene gledale kao da sam čudo. A, onda su počeli i da se šale sa mnom.” “Doktorka, sipajte 10 litara ‘dizela’. Usput, ako može i jedan pregled”, čuli smo jednu mušteriju kako se šali sa Bojanom. “Može, naravno”, sa osmjehom mu je odgovorila ona. Toči “super” i mjeri – Nije šala, dr Bojana je postala omiljena među stanarima okolnih zgrada. Bolnica im je prilično daleko, pa skoknu do pumpe i potraže savijet od nje. – Obično me pitaju da im protumačim rezultate, neki traže savjet, ali mi svi pružaju podršku. Pa, dešavalo se da ovde, na klupici, ljudima mjerim pritisak i stetoskopom im provjeravam pluća. Tako, sada imam dva zanimanja – ljekar i radnik na pumpi – naglašava Bojana.

Ostavili smo ljekarku da radi. Već smo joj oduzeli previše vremena, jer su je mušterije čekale. Bojana je, čini se, u trenutku zaboravila da je doktor. Okrenula se sljedećoj mušteriji, dohvatila crijevo i zapitala: “Koliko, komšija, da sipamo…”

Podijelite članak

Počitajte još

Promet u hotelijerstvu i ugostiteljstvu u Federaciji BiH manji za 8,2 posto

Redakcija

Dočekajte ljeto spremni: S dvije namirnice protiv zadebljale kože peta

Redakcija

Očekuje ga paprena kazna: Pijani Bosanac napravio haos u centru Švicarske (FOTO)

Redakcija

Oko joj je bilo zatvoreno, usta razvaljena, bila je modra i krvava: Mirko do detalja objasnio kako je Gagi krvnički pretukao Anabelu

Redakcija

Uznemirujući video: Vođa kavačkog klana teško ranjen, napadači zapalili automobil pa pobegli

Redakcija

Meteorolozi upozoravaju: Nevrijeme u dijelovima BiH u narednim danima

Redakcija

Glumački parovi koji su morali nastaviti saradnju na snimanju iako su raskinuli

Redakcija

Kako žene na Instagramu žele privući pažnju bivšeg partnera? I gdje griješe…

Redakcija

McLaren zbog COVID-19 otpušta 1.200 radnika

Redakcija

Ubio ženu dok je spavala bacivši na nju kobru

Redakcija

POGLEDAJTE KOLIKE SU PLATE DELEGATA: Špirić prednjači sa preko 5.000 KM

Redakcija

U 87. godini života preminuo poznati američki glumac

Redakcija

U BiH se otvara jedan od najsavremenijih tržnih centara u regionu (VIDEO)

Redakcija

Strahovito nevrijeme pogodilo dijelove Balkana, grom ubio ženu, led zabijelio sve (VIDEO)

Redakcija

Ronaldo ima novi imidž: Dobio pet miliona lajkova za samo sat vremena

Redakcija

Bh. pjevač ulazi u politiku, evo gdje vodi sugrađane ako pobijedi

Redakcija

Bicikl više nije siguran ni u kući

072info

Novalić rekao da se riješio Zorana Blagojevića, a bio s njim u Tuzli

Redakcija

Barcelona za Pjanića Juventusu daje svog velikog talenta

072info

Covid-19: Prva zemlja sa više od 100 hiljada mrtvih

Redakcija