Studija pokazala: Za sretan brak potrebne su i dvije veće svađe mjesečno

Screenshot 2 50

Najnovija studija pokazala je koje su sve tajne savršenog braka, a iako mnogi misle kako se oni najsretniji parovi nikada ne svađaju, navodi se kako su upravo svađe te koje pridonose stabilnom odnosu.

Sudeći prema istraživanju sprovedenom u Velikoj Britaniji nad 2.000 sretnih bračnih parova, recept za savršen brak krije se u svakodnevnom razgovaranju, zajednički provedenom vremenu i bar dvije veće svađe svakoga mjeseca. Ipak, napominju kako nikada ne treba otići u krevet dok se svađe ne riješe.

Nakon ispitivanja, mnogi parovi priznali su za studiju “The Warner Leisure Hotels” kako skladnom braku doprinose i međusobno žaljenje na posao ili druge probleme, iskazivanje međusobnog poštovanja te zajedničko “glupiranje”.

Sretniji su parovi čiji se partneri u braku nastave baviti hobijima kojima su se bavili dok nisu uplovili u isti i oni koji svojoj boljoj polovini “dopuštaju” da se prikaže u svom najgorem izdanju.

Također, čvrstom odnosu znatno doprinose i zajednički odlasci na odmore, bilo da su oni kraći ili duži.

“Nimalo ne čudi da su zajednički odmori jedan od tajnih sastojaka sretnoga braka. Mnogi parovi tvrde kako se uvijek osjećaju povezanije nakon što provedu zajednički vikend bez svakodnevnih obaveza”, rekao je autor studije Simon Thompson.

Gotovo 70 posto ispitanika tvrdi da ih zajednički provedeno vrijeme može podsjetiti zašto se vole, a isto toliko veliku važnost pridaje i tome da je njihov partner romantičan. Njih 36 posto zadovoljno je manjim gestima pažnje, poput zajedničke večere.

Da bi odnos bio uzbudljiv, pokazuje istraživanje, potrebna je i doza humora, privrženosti i razumijevanja. Također, navodi se kako je bitno partneru oprostiti loše navike te nikada ne ignorisati kada je neraspoložen ili kada mu je dosadno.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE