Portal 072info

STUDIJA POTVRDILA: Ovaj je dio u autu prljaviji i od zahodske školjke

ciscenje volana vozila 696x364 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sve dosadašnje studije govorile su kako su volan i ručica mjenjača najprljaviji dijelovi kabine automobila, no stvari se mijenjaju.

Površine koje najčešće dodirujemo u autu su i najprljavije, a posljednjih godina upravljač i ručica mjenjača su dobili ozbiljnu konkurenciju. Kako pokazuje studija koju je proveo Compare the Market, na vrh liste najprljavijih površina je stigao novi kandidat.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Studija u režiji britanskog portala za usporedbu autoosiguranja je provedena na deset različitih automobila na kojima su pokušali utvrditi stepen onečišćenja putem klasičnih briseva, ali i putem RLU (Relative Light Units) metode koja uspoređuje količinu adenozin trifosfata (ATP), koji je prisutan je u svim stanicama biljnih, životinjskih i mikrobioloških organizama. Što je površina prljavija, to je veća ATP količina, a to rezultira višim očitanjem RLU-a.

Studijom su pregledane površine koje najčešće dodirujemo, a to su ručica pokazivača smjera, pojas, ručice vrata, središnji retrovizor itd. Prema rezultatima najprljavija površina je zaslon infotainmenta, i to s 371% većim očitanjem RLU-a u odnosu na WC dasku. Na drugom mjestu je ručica mjenjača, a potom slijede poluga pokazivača smjera, kolo upravljača i ručica parkirne kočnice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 7
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Uskoro kraj ručnim kočnicama?

072info.com

Koje boje najbolje drže cijenu polovnog automobila?

072info.com

Rusi proizveli 30 miliona “lade”

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)