Portal 072info

Stupio na snagu Ugovor o granici Crne Gore i BiH, slijedi obilježavanje na terenu

Ugovor o državnoj granici između Crne Gore i Bosne i Hercegovine stupio je na snagu 20. aprila, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, javlja Anadolu Agency (AA). 

Ugovor je stupio na snagu na dan prijema posljednjeg pisanog obavještenja upućenog diplomatskim putem, kojim su ugovorne strane obavijestile jedna drugu o izvršenom potvrđivanju, odnosno ratifikaciji ovog Ugovora.

“U skladu sa članom 7 potpisanog ugovora, komisije za granicu Crne Gore i Bosne i Hercegovine formiraće zajedničko radno tijelo u čijoj će nadležnosti biti da izvrše obilježavanje Ugovorom utvrđene državne granice na terenu. Rok za implementaciju Ugovora, odnosno obilježavanje državne granice, je tri godine od stupanja na snagu ovog Ugovora”, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ugovor o državnoj granici između Crne Gore i BiH potpisan je 26. avgusta 2015. godine u Beču.

Nakon toga, Skupština Crne Gore, na sjednici od 28. decembra 2015. godine, donijela je Zakon o potvrđivanju Ugovora o državnoj granici između Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo BiH je na sjednici od 12. januara ove godine donijelo je Odluku o ratifikaciji ovog Ugovora, nakon saglasnosti Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box