Stvari koje bi u bućnosti mogle izgledati potpuno drugačije

Screenshot 8 12
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Naši životi su se duboko promijenili zahvaljujući tehnologiji.

Život u digitalnom dobu i interakcija s izumima koje smo nekada viđali samo u filmovima čine da se osjećamo kao da držimo budućnost u svojim rukama. Ovo je smao nekoliko futurističkih izuma koji ne samo da bi mogli pojednostaviti naše živote već i reformisati našu planetu, piše Bright Side.

Hyperloops za zamjenu redovnih vozova

Dok danas putujemo normalnim vozovima, budućnost će vidjeti brzo vrijeme u kombinaciji s putovanjem. Hyperloop, Virginov sistem brzih cijevi koji bi na kraju trebao putovati brzinama od preko 700 mph, debitovao je u renderiranju. Revolucionirat će putovanja do novih visina.

Umjesto WiFi-a, LiFi

Svakim danom raste broj uređaja povezanih na internet. Za komunikaciju, tradicionalna bežična rješenja oslanjaju se na prenatrpan radio spektar. LiFi sistemi će obezbediti brzu bežičnu konekciju sa jedinstvenom fizičkom bezbednošću dok će raditi sa malom latencijom za prenos podataka u realnom vremenu.

Pametna ogledala koja provjeravaju vaše zdravlje

Možda ćemo danas moći da vidimo kako izgledamo u ogledalu. Ali zbog našeg užurbanog rasporeda, možda nećemo primijetiti šta se događa u našim tijelima i kako stvari utiču na njih. Budućnost leži u pametnim ogledalima koja omogućavaju da se vizuelno proveri protok krvi kroz krvne sudove lica. Ovo eliminira potrebu provjeravanja na internetu za simptome groznice ili drugih ozbiljnih zdravstvenih problema.

Umjesto aviona, svemirski avioni

Putovanje je već duže vrijeme olakšano avionima. U budućnosti će hipersonični putnički avioni vršiti prodore u svemir suborbitalnim paraboličnim letom, nudeći fascinantan pogled na Zemlju, zvijezde i mjesec. Putovanje će biti mnogo jednostavnije i ugodnije.

Umjesto farme, klimatizovane kontrolne sobe

Danas odlučujemo o našoj hrani prema dostupnosti usjeva na tržištu. Budući da se klima razlikuje, mijenja se i naša hrana. U budućnosti će ga, međutim, zamijeniti farme s klimatskom kontrolom na kojima se može uzgajati bilo koji usjev u bilo koje godišnje doba.

Šminkeri botovi umjesto šminkera

Trenutno šminkanje može biti teško za amatere za nanošenje, pa za taj posao angažujemo profesionalce. Ipak, svi žudimo za savršenom šminkom u svakom trenutku. Međutim, budućnost predlaže botove za šminkanje, što znači da sve naše aktivnosti vezane za šminkanje mogu biti automatizirane.

Umjesto gotovine, plaćanje QR kodom

Stalno upravljanje gotovinom postalo je teško u modernom dobu, gdje kartice nude mnoštvo pogodnosti. Da li je moguće obaviti sve transakcije i novac koristeći svoj mobilni telefon? U budućnosti, QR kodovi će nam omogućiti da upravljamo svim našim transakcijama.

Holografski pametni satovi

Od sada, pametni satovi mogu pokazivati ​​vrijeme i temperaturu, brojati otkucaje srca i mnoge druge stvari. Hologramske poruke budućnosti mogu učiniti naučnu fantastiku stvarnošću. Jedna od aplikacija mogla bi biti stvaranje pametnih satova sa efikasnim holografskim displejima.

T