Portal 072info

Stvari koje će izludjeti baš svakog roditelja

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Postati roditelj je jedno prelijepo iskustvo, ali nimalo lako pogotovo na samom početku. Stvari koje će izludjeti baš svakog roditelja možete da pročitate u nastavku članka i da sami znate šta vas očekuje, ali i da obratite pažnju ako imate nekoga ko je tek postao roditelj.

– Svakog roditelja izluđuje prekomjerno davanje savjeta. Neki savjeti zaista mogu da budu dobri, ali svaki roditelj zna šta njegovom djetetu najbolje odgovara. Nije svako dijete isto, pa tako ni svaki savjet ne može da bude uvažen, piše Ljepota.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Bebe ne spavaju kada vi želite i ne obavljaju stvari onako kako vi želite. To vas naravno izluđuje, ali morate znati da je to tako i da jednostavno mora proći određeni period dok se ne naviknete.

– Bebe imaju svoj jezik kojim pokušavaju da kažu šta žele i misle. Međutim, jako ga je teško razumjeti. Tek što ste pomislili da ste napokon shvatitli šta vaše dijete želi, ono promijeni način govora i svoje želje. Naravno to može da izludi svakog. Međutim, vi možete da prestanete pokušavati razumjeti bebin jezik kako biste bili mirniji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Iako možda mislite da su sve bebe iste, varate se. Možda beba vaše prijateljice ima drugačije navike od vaše bebe. Također, ako mislite da ste uspjeli da uradite nešto kako bi vaša beba bila zadovoljna i mirna, ona već sutradan ima neke druge potrebe i ne zanima je ono što je radila dan ranije.

– Može vas izludjeti i to ako počnete da planirate unaprijed neke stvari. Dok je beba još mala nema porebe da razmišljate o tome kojoj aktivnošću treba da se bavi ili šta će biti kada odraste. Svaka faza odrastanja ima svoje čari i ne trebate žuriti unaprijed sa svojim mislima. Pustite neka sve ide svojim tokom i sigurni smo da će sve doći na svoje kada to bude potrebno.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Također, vas može izludjeti i to da se poredite sa drugim roditeljima. U jednom trenutku vam se čak može dogoditi da pomislite da niste dobar roditelj, jer ne radite nešto što druge majke rade. Međutim, niko nije savršen. Morate znati da svi roditelji imaju uspone i padove, pa tako i vi.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME