Stvari koje rade sve žene na planeti

Širom svijeta žene su suočene sa istim izazovima i tješavaju ih na skoro slične načine. Evo nekoliko bitnih činjenica koje važe za skoro sve žene na svijetu.

Ističu prednosti svog pola

Da li ste znali da žene, skoro pet puta češće nego muškarci, ističu prednosti svog pola? One vole šti su žene, čak i kada im život nije lak, pokazale su brojne ankete.

Oslanjaju se na druge žene

Možda ne izgleda tako na prvi pogled, ali žene se podržavaju međusobno. Žena može da se osloni na drugu ženu u kriznoj situaciji, čak i kada se ranije u životu imale loš odnos. “Ne zanemaruj suze druge žene, jer i ako ti nije drugarica, ona je žena, a to je dovoljno da bi je i ti razumjela”, savjet je kojeg se mnoge pridržavaju.

Motivišu jedna drugu

Copy

Takmičarski duh postoji i među ženama, ali to nije prosta ljubomora, već često zdrava konkurencija koja samo na prvi pogled može da djeluje kao zavist. Statistika pokazuje da su žene, u većoj mjeri nego muškarci, ‘vjetar u leđa’ drgim ženama – 70 odsto u poređenju sa 30 odsto. Kada žena šef prepozna kod koleginice neki talenat ona se, više nego muškarac šef, trudi da joj pomogne da taj talenat razvije.

Produžavaju život prijateljicama

Dokazano je da žene žive duže od muškaraca, a jedan od razloga je i to što se međusobno druže i pomažu. Žene su izvor snage jedne drugima. One ‘neguju’ jedna drugu, stvarajući trenutke bez stresa dok pričaju o garderobi, šminkanju, kuvanju. To je vrlo lekovito iskustvo.

Prethodni članakParadajz smanjuje rizik od raka prostate za 20 posto
Sljedeći članakCECA: Volim svoje fanove, na koncertu u Istočnom Sarajevu niko neće biti ugrožen!