Screenshot 2 1
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 1, 2021 @ 10:10
KATEGORIJA: Zabava / Zanimljivosti
FIXGEHALT

Renoviranje kuhinje zahtijeva dodatno razmišljanje o praktičnosti i estetici i zato je važno da ne robujete trendovima uređenja enterijera.

NER FIT

Prije nego što konkretno počnete renovirati, razmislite o tome kako ćete koristiti kuhinju. Zapitajte se hoće li ona biti funkcionalan prostor u kojem ćete svakog dana pripremati jela ili radije idete u restorane. Također biste trebali obratiti pažnju na to koliko će vam prostora trebati za pohranu namirnica i drugih stvari.

Raspored kuhinje i količina prirodnog svjetla će diktirati kako ćete je urediti. Obratite pažnju i na to kako prirodna svjetlost utječe na osjećaj komfora u različita doba dana. Na taj način ćete moći zaključiti koje boje odabrati za krečenje.

Postavljanje vodovoda, plinske instalacije i odvoda u velikoj mjeri na uređenje enterijera. Ukoliko ste unaprijed odredili količinu novca koju ćete potrošiti, najbolja opcija je da ih ostavite tamo gdje se trenutno nalaze. Ako odlučite da ih želite premjestiti, obavezno potražite savjet stručnjaka.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Troškovi renoviranja kuhinje mogu vrlo brzo porasti. Najviše biste trebali potrošiti na stvari koje najčešće koristite, kao što su radne ploče, ručke, slavine, a uštediti na predmetima koji nisu toliko uočljivi.

Rasvjeta je neophodna u svim dijelovima kuće, naročito u kuhinji, ali nemojte odmah na plafon okačiti mnogo lustera. Važno je razmisliti o različitim jačinama umjetnog osvjetjeljenja kako biste se osjećali prijatno tokom boravka u kuhinji.

LIDER