Suad Hodžić se u pratnji advokata Mehmedbašića predao policiji, Šerak u bjekstvu

Kako je za portal “Avaza” potvrdio sarajevski advokat Omar Mehmedbašić, policiji se danas u njegovoj pratnji predao Suad Hodžić za kojim je bila raspisana potraga zbog zarobljavanja i premlaćivanja muškarca u Švrakinom Selu. 

– Hodžić se branio šutnjom u policiji – kratko nam je potvrdio Mehmedbašić. 

Nakon što se predao Suad Hodžić je lišen slobode.

Kako nezvanično saznajemo, Hodžić negira da se desilo razbojništvo. Kazao je da je bio u kući i spavao.

Inače, policija je raspisala potragu za Suadom Hodžićem i Adnanom Šerakom zbog sumnje da su počinili krivična djela razbojništva, nanošenja lakše povrede i protupravnog lišenja slobode. Riječ je o događaju u kojem je glavni akter bio Adnan Šerak, a sve je počelo u subotu u poslijepodnevnim satima kada je u jednom kafiću na području općine Centar, Šerak uzeo od A. G. pištolj za koji je muškarac imao dozvolu nadležnog organa za držanje oružja.

Šerak je kazao muškarcu: “Šta ti misliš da možeš unijeti pištolj”. Nakon što je A. G. insistirao da mu vrati pištolj Šerak mu je kazao “Hajde odbaci me kući u Švrakino Selo i daću ti tamo pištolj.”

Odvezli su se u kuću Suada Hodžića, a onda su ga zarobili i tukli. Navodno su mu po odlasku iz kuće odvezli i njegov Golf.

Muškarac se uspio osloboditi i pobjeći te je otišao u policiju i prijavio napad. Kako saznajemo oštećeni je također kazao da Hodžić nije ništa uradio i da je Šerak bio taj koji ga je napao.

Specijalna jedinica MUP-a Kantona Sarajevo izvršila je pretres kuće Suada Hodžića u Švrakinom Selu, a u kojoj je pretučen muškarac.

Adnan Šerak je još uvijek u bijegu.