Suad Osmanagić na poklon dobio putovanje na hadž: Ovo je velika čast i sreća

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Za Suada Osmanagića i njegovu suprugu Mirelu danas je bio poseban dan. Prisustvovali su svečanom prijemu kojeg je Ambasada Kraljevine Saudijske Arabije u BiH organizirala u čast gostiju Čuvara dva sveta harema Kralja Selmana bin Abdull Aziza Al Suda koji će obaviti hadž za ovu godinu.

Suad je među 17 imama, akademika, doktora, profesora i naučnika,  koji su imali veliku sreću da im Kraljevina Saudijska Arabija ove godine pokloni putovanje na hadž vrijedno nekoliko hiljada KM.

– Presretan sam, ovome se uopće nisam nadao. Ja radim kao imam u džematu Donji Grad, Medžlis Islamske zajednice Cazin. Imali smo nedavno jedan seminar u medresi u Cazinu gdje je dolazio savjetnik kralja za vjerska pitanja, i tada je rekao da dolazi sa poklonom. Nas tridesetak je podiglo ruku kada je pitao ko bi išao na hadž. A potome su mnogi sugerirali muftiji koji je trebao da izabere ko će dobiti tu privilegiju, da mene izabere i tako je i bilo. Možda sam mu se svidio i zaslužio, u svakom slučaju dobio sam veliku čast – govori Suad.

Dodaje da je imao neki osjećaj da bi se tada moglo desiti nešto bitno.

– Nešto me vuklo taj dan da se posebno obučem, imao sam neki predosjećaj, ali eto izgleda to je sudbina – govori kroz smijeh Suad, pojašnjavajući da je oduvijek priželjkivao da ode na hadž.

I njegovoj supruzi Mireli dugogodišnja želja je da jednom ode na hadž, a kako kaže sada ne može biti sretnija jer je njen suprug dobio takvu priliku.

– To je za nas jako bitno, presretni smo svi, i naša dva sina. Nema veze što ga neće biti 14 dana, snaći ćemo se bez njega – ističe Mirela kroz smijeh.

Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Hani bin Abdullah Mominah svim okupljenim hodočasnicima poželio je sreću na putovanju na kojem će obaviti petu islamsku dužnost.

– Pratimo vas da obavite petu islamsku dužnost da idete na sveta mjesta. Potrudili smo se da izaberemo iz bosanskog društva i zemalja oko nas ljude koji će biti ambasadori svojih država i predstavljati ih na najljepši mogući način, gdje će se zajednički družiti sa braćom u Kraljevini Saudijskoj Arabiji. Putovanje je dugo i bude iskušenja, pa je bitno da se zbližite i družite – kazao je ambasador.

Imami, akademici, doktori i profesori koji će hadž obaviti zahvaljujući Ambasadi Kraljevine Saudijske Arabije u BiH na put kreću u ponedjeljak, 13. augusta, a vraćaju se 27. augusta.

Faktor.ba

GODISNJICA
MARKETING