Subašić o majicama s natpisom “Nož, žica”: Nema lijeka za mržnju

1 539

Ništa me to uopće ne iznenađuje. Što si veći nacionalista, kod njih si bolji čovjek i više napreduješ. Sam predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i Milorad Dodik mogu pričati šta hoće, raditi šta hoće, a imaju veću popularnost kod ljudi što više šalje poruke mržnje. Trebalo je ranije spriječiti širenje mržnje.

Ovo je za “Avaz” kazala Munira Subašić, predsjednica Udruženja “Majke enklave Srebrenica i Žepa”, reagirajući na činjenicu da beogradska prodavnica “011shop” prodaje majice sa sramnim natpisom “Nož, žica”.

– Popularan je onaj koji pjeva fašističke pjesme, ko govori da su Dražo Mihajlović, Ratko Mladić i Radovan Karadžić junaci, i u RS i u Srbiji. A za to nema sankcija. Nadam se da će se zabraniti prodaja takvih majica – kazala je Subašić.

Istaknula je da takve stvari bole i decenijama poslije rata.

Omladina je bolesna

– Gore je ovo što se sada dešava nego ono što se tada dešavalo, 25 godina je prošlo, a nisu se promijenili. Niti su se izvinuli niti pokajali. Dokle god njihovi političari ne izađu i ne kažu pravu istinu šta se stvarno desilo, tako će se i dešavati. Nije to samo stvar s tim majicama. Kod njih je omladina bolesna. Nema lijeka za mržnju. Čovjek rak dobije pa se može izliječiti, ali ako mrzi, onda ne može, jer tu nema lijeka. Nažalost, veliki broj je takvih – istaknula je Subašić.

Avaz

Prethodni članakZbog dječijeg doplatka pala nizozemska vlada
Sljedeći članakUvoz vode i sokova u BiH tri puta veći od izvoza, a piva čak 28 puta