Portal 072info

SUBOTA I NEDJELJA: ‘Final four’ u Areni Zenica

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
U Gradskoj areni u Zenici danas je održana konferencija za medije na kojoj su se istakli glavni detalji vezani za organizaciju Final Foura omladinske lige u košarci koja se održava u subotu (od 9-17) i nedjelju (9-15) u Areni Zenica.
Prisutnima su se obratili Feđa Jovanović, Adir Koredžija, te dvoje mladih košarkaša i to Eni Nizamić i Ernes Mešinović.
“Ovaj vikend je u Zenici praznik košarke te se ovo idealno poklopilo. Djevojke će odbraniti titulu prvaka BiH, a ujedno i Košarkaški savez Zenica, organizuje Final Four, tako da ćemo imati pet konkurencija finalne završnice. Savez je odlučio da to bude u Areni i mislim da ćete moći vidjeti vrhunsku košarku u ovom uzrastu”, ističe Feđa Jovanović, direktor Arene Zenica.
“Liga Mladih je prepoznatljiva na Balkanu a nekada smo ih igrali od oktobra do aprila, što podrazumijeva da su svaki igrač ili igračica imali svoju utakmicu. Po prvi put na inicijativu kluba, svi smo prihvatili ideju da napravimo Final Four i da tu ligu produžimo i tada smo se odlučili za Arenu koja ima idealne uslove. Sutra ćemo imati tri turnira, a u nedjelju dva turnira. Za sve ucenike smo pripremili nagrade i priznanja. Nadam se da će u tom dijelu sve biti onako kako smo planirali. Sve utakmice će suditi sudije iz Zenice, dodaje Adir Koredžija.
Kako ističu mladi košarkaši Eni Nizamić i Ernes Mešinović, nadaju se dobrom suđenju i dobrom igrom, te da će publika uživati u onome što se priprema za njih. Nadaju se velikom broju pobjeda, te da se trud koji su sticali vremenom ispati.
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME