Sud BiH potvrdio optužnicu protiv Tijane Ajfon, hoće li doći na suđenje

t 58
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Tijanu Maksimović, starletu iz Srbije tereti za počinjenje krivičnog djela međunarodno navođenje na prostituciju. 

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv  Tijane Maksimović, poznatije kao Tijane Ajfon, rođene 1992. godine u Rumi, državljanke Srbije, prije dvije sedmice.

Optužena se trereti da je, krajem maja 2020. godine, poticala državljanke Srbije sa područja Beograda, G. S. i S. P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju sa njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 eura. 

ČITAJ JOŠ:  Tijana Ajfon osuđena u Sudu BiH: Starleta želi platiti zatvorsku kaznu

Kako se navodi u optužnici, Maksimović je zajedno sa navedenim osobama, dana 27. maja za vrijeme trajanja pandemije Covid 19, ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, preko Save, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu na u mjestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

Nakon potvrđivanja optužnice, brlo brzo će biti zakazano izjašnjenje o krivnji. Maksimović se nalazi u Srbiji. Pitanje je hoće li se odazvati na pozive bh. pravosuđa.

Avaz

GODISNJICA
MARKETING