628139A7 FE20 4F9F A6A5 D9BDC00EE4FE
AUTOR: K.H.
DATUM:
KATEGORIJA: Zabava / Zanimljivosti
Kurbani 2021

Sud u SAD-u odbio je zahtjev Britney Spears koji se odnosio na ukidanje prava skrbništva nad njenom imovinom kojom od 2008. godine raspolaže njen otac Jamie Spears.

Ova odluka dolazi samo nekoliko dana nakon što je Britney na sudu dala snažno svjedočenje gdje je prvi put otvoreno govorila o problemu koji je prisutan u njenom životu od 2008. godine, a koji se odnosi na poziciju njenog oca koji je imenovan za skrbnika nad njenom imovinom i finansijama.

Britney je tokom svog svjedočenja tvrdila da je zbog funkcije skrbnika, koju je imao njen otac, bila prekomjerno i neadekvatno liječena, zabranjena joj je udaja, kao i rađanje djece.

Također, Britney je rekla kako je tokom perioda u kojem je njen otac raspolagao imovinom bila prisiljena nastupati na brojnim manifestacijama te da joj je zbog toga narušena i privatnost.

Uprkos potresnom svjedočenju, sutkinja Brenda J. Penny u konačnici je odbila zahtjev Spears, što predstavlja drugu odbijenicu koju je potpisala ova sutkinja u slučaju ukidanja skrbništva.

Prvu odbijenicu sutkinja Penny potpisala je u novembru prošle godine, gdje je također navela kako Jamie Spears i dalje ima pravo skrbništva nad imovinom svoje kćerke.

Jamie Spears, kao i nezavisna finansijska kompanija Bessemer Trust, trenutno dijele starateljstvo nad imovinom i finansijama Britney Spears. Kompaniji Bessemer Trust dodijeljen je status skrbnika nad imovinom Spears u novembru 2020. godine.

Kako piše Variety, sudski spisi su pokazali kako je razlog za produžavanje skrbništva nad imovinom taj što Britney Spears nije sposobna upravljati finansijama te se oduprijeti prevarama i neprimjerenom utjecaju koji može nanijeti štetu njoj, kao i imovini i finansijama kojim raspolaže.