Portal 072info

SUD ODLUČIO: Bivši svećenik silovao maloljetnicu i dobio samo 5,5 godina zatvora

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Bivši budistički svećenik osuđen je u Tajlandu na pet i pol godina zatvora za silovanje maloljetnice u samostanu u Bangkoku, objavili su u petak sudski izvori.

Ta je afera zadnja u dugom nizu koja je nedavno pogodila svećenstvo u kraljevstvu, s obzirom da su lokalni mediji izvijestili o slučajevima drogiranja, pijanstva, klađenja i angažiranja prostitutki.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sanan Kamsrideang (65), razređen prošle godine u trenutku uhićenja, proglašen je krivim u četvrtak za silovanje maloljetnice i njezino prisilno zadržavanje.

Dobio pet godina i 6 mjeseci

“Osuđen je na šest godina za prvu optužbu i pet godina za drugu, no kako je priznao zlodjelo, sudac mu je smanjio kaznu za pola, na pet godina i šest mjeseci”, kazao je dužnosnik Kriminalnog suda u Bangkoku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Računa se da nekih 95 posto Tajlanđana aktivno prakticira budističku vjeru, što je jedna od najviših stopa na svijetu.

Upravo zbog nedavnih skandala, a i stoga što je hunta koja je na vlasti od 22. svibnja pokrenula akcije na obnovi “moralnosti” u zemlji, vjerske su vlasti prošloga tjedna pokrenule telefonsku liniju kako bi omogućili javnosti prijavljivanje neprikladnog ponašanja redovnika.

Prema riječima odgovornih, ta je telefonska linija otkako je pokrenuta zabilježila 142 urgentna poziva od kojih su se neki odnosili na optužbe seksualnog karaktera.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U maju je pet redovnika jednog samostana uhićeno i razređeno zbog optužbi za seksualno nasilje nad osmero djece na sjeveru zemlje.

net.hr

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME