Sudački ekspert iz Španije tvrdi: Bayern je pokraden u meču protiv Reala

Sudački ekspert iz Španije tvrdi: Bayern je pokraden u meču protiv Reala

Uzvratni okršaj između Reala i Bayerna u polufinalu Lige prvaka nažalost nije mogao proći bez sudačkih repova.

Praktički u posljednjim sekundama utakmice Bavarci su ganjali pogodak zaostatka i naposljetku zatresli mrežu Luninovih vrata, no pogodak nije priznat; linijski sudac označio je ofsajd De Ligta, a lopta je u mreži završila tek nakon zvižduka glavnog suca Simona Marciniaka.

Bijesni igrači njemačkog velikana okružili su poljskog suca koji se nije mogao ni konzultirati s VAR-om zato što je lopta ušla u mrežu tek nakon sučeva zvižduka kojim je označeno zaleđe. Međutim, glavno i jedino pitanje ide na adresu linijskog suca koji je podigao zastavicu premda u Uefinim pravilima za suce stoji da sudije u takvim slučajevima trebaju pustiti akciju do kraja, a potom dići zastavicu ako smatraju da se radi o nedozvoljenoj poziciji.

Štaviše, prema aktualnom pravilniku linijski suci trebali bi označavati zaleđe samo i isključivo ako su stopostotno sigurni u svoju odluku što ovdje nije mogao biti slučaj s obzirom na to da se radi o jako rubnoj i dvojbenoj poziciji. Pa, ko zna. Možda on negdje u sebi nosi “hawk-eye” sistem…

Kiptjeli su Nijemci nakon utakmice, a da su pokradeni smatra i sudački ekspert Radio Marce Pavel Fernández.

“Pogodak je pogrešno poništen Bayernu. De Ligt je u zaleđu, ali ne sudjeluje u igri, lopta dolazi do Mazraouija koji odigrava loptu prema natrag, Müller je preuzima i dodaje De Ligtu koji je bio u regularnoj poziciji. Marciniak je zviždao ranije i VAR nije mogao intervenirati”, utvrdio je Španac.

Grešku je, na kraju krajeva, prema tvrdnji De Ligta, priznao i sam linijski sudac.

“Zadnji napad? Svi znamo pravila. U slučaju mogućeg ofsajda morate pustiti igru ​​da se nastavi. Šteta. Pomoćni sudac mi je rekao da je to bila greška, da mu je žao”, rekao je De Ligt.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica