Sudarila se dva trajekta Jadrolinije usred udara olujnog vjetra

Sudarila se dva trajekta Jadrolinije usred udara olujnog vjetra

Dva trajekta sudarila su se netom prije ponoći u trajektnoj luci Gaženica.

U subotu navečer, nedugo prije ponoći sudarila su se dva trajekta u luci Gaženica, izvijestila je Lučka kapetanija Zadar u Hrvatskoj.

Nakon očevida, ustvrđeno je kako je u 23:15 sati prilikom manevra pristajanja Jadrolinijinoga RO-RO putničkoga broda ‘Bartol Kašić’ u luku Gaženica, uslijed udara olujnog vjetra jugozapadnog smjera došlo do zanošenja broda i naslanjanja na drugi brod naziva ‘Vladimir Nazor’, također iz Jadrolinijine flote.

Unatoč upotrebi glavnih pogonskih strojeva kao i pramčanoga propelera brod se nije mogao kontrolirati te je došlo do naslanjanja na drugo plovilo pri čemu je došlo do oštećivanja oba broda, ali srećom niko od članova posade nije ozlijeđen, javlja Minstarstvo pomorstva.

Djelatnici Kapetanije ustanovili su na brodu ‘Vladimir Nazor’ manja oštećenja i utvrdili da je sposoban za daljnju plovidbu, dok je brod ‘Bartol Kašić’ pretrpio znatnija oštećenja zbog kojih nije sposoban za nastavak komercijalne plovidbe, stoga je Lučka kapetanija Zadar brodu izdala svjedodžbu za jedno nekomercijalno putovanje do luke popravka.

Na poziciji nesreće nisu uočeni tragovi onečišćenja mora.

Dnevnik.hr

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica