Sudija koji je uhapšen sa Tijanom Ajfon u BiH će suditi finale Lige prvaka

Sudija koji je uhapšen sa Tijanom Ajfon u BiH će suditi finale Lige prvaka

Slovenski sudija Slavko Vinčić sudit će finale Lige prvaka koje se 1. juna igra na stadionu Wembley u Londonu.

U finalu se sastaju Real Madrid i Borussia Dortmund.

Bh. javnosti je Vinčić, pored suđenja, poznat kao i jedan od učesnika “zabave” koju je organizovala starleta Tijana Ajfon.

Podsjetimo, tokom maja 2020. godine, policija je sprovela akciju “Kristal”, kada je u jednoj vikendici u Bijeljini privedeno 36 lica, među kojima su se našli i slovenački arbitar, kao i srpska starleta Tijana Ajfon.

Policija je tada u vikendici pronašla drogu, oružje ali i hrpu novca.

Kako smo već pisali, pronađeno je 10 pištolja, 14 paketića kokaina, tri pancira, na desetine mobilnih telefona i laptopa, ali i 20.000 konvertibilnih maraka u kešu.

Arbitar Slavko Vinčić se branio riječima kako je slučajno dospio tu i da je samo na poslovnom sastanku.

“Poslije sastanka sa poslovnim partnerima pozvani smo na jednu vikendicu da proslavimo, nakon čega smo se odazvali pozivu. Bilo je 40 ljudi, a ja skoro nikog nisam poznavao. Poslije policijske racije odvedeni smo na informativni razgovor gdje sam objasnio da uopšte ne znam te ljude, a poslije toga su me pustili i vratio sam se u Sloveniju”, rekao je Vinčić za portal 24ur.com.

Sudija je nakon informativnog razgovora pušten na slobodu, a Tijana Maksimović (Tijana Ajfon) je nakon priznanja osuđena na godinu dana zatvora zbog organizovanja prostitucije.

No to nije uticalo na Vinčića koji je i dalje uživa veliko povjerenje UEFA, ali i FIFA.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica